Print this page

Събитието е по предложение на преподавателя по китара в Академията проф. Стела Митева Динкова със съдействието на Асоциация за културен обмен „Art gallery Constantin” – организатор на турнето на професор Арно Дюмон в България.

 

Класът ще се проведе в Голямата базилика на 18 септември от 11 часа и е насочен към студенти по китара и напреднали.

 

„Майсторският клас е едно логично следствие от нашето партньорство с професор Дюмон и АМТИИ-Пловдив“, подчертава доктор Елена Радева-Николова от Асоциация за културен обмен Art gallery Constantin. Д-р Радева допълва, че професорът е приел с радост поканата за майсторския клас и изрично е подчертал, че ще го направи безплатно за студентите от АМТИИ. Събитието ще се проведе между двата концерта на френския китарист в  България, които са на 17 септември в Пловдив и на 19 септември в София.

 

Професор Арно Дюмон е един от най-завладяващите китаристи на френската и международната сцена, почетен професор в Консерваториите в Париж, Кретей и Еврьо и Католическия институт в Париж. Като изпълнител е отличен с Голямата награда на Радио Франс интернасионал, конкурса "Гаудеумус", конкурса "Ямаха" в Токио, а като композитор – с първа награда на Guitar Fondation of America и на Фондация „Менухин“. Почетен член на Консерватория „Рахманинов“ в Москва.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…