Със серия от лекции честват 30 години от създаването на „Английска филология“ и 33 години на „Български и английски език“

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва тази академична година 30-годишнината от създаването на специалността „Английска филология“ и 33 години  от създаването на специалността „Български и английски език“. От създаването си досега многобройните вече специалности с английски език мерят пулса на прехода към знание без граници и множат мостовете между културите с просветителската и преводаческа дейност на преподаватели и студенти, коментират от висшето училище.  

Академичната общност отбелязва годишнините със серия от отворени лекции. Една от тях е посветена на 100-годишнината от публикуването на „Одисей“ на Джеймс Джойс като самостоятелна книга, излязла на неговия 40-и рожден ден - 2 февруари 1922 г.. Лектор е Иглика Василева, преводачът на книгата на български език, а темата е: „Дългият път на „Одисей“ до българския читател“. Събитието ще се проведе онлайн на 2 февруари в платформата: meet.google.com/bfd-pedm-uqu от 14:30 ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…