Тази година градът се представя и с логото на престижната титла „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г.

Министърът на туризма Христо Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“. Изложението се провежда в периода 24-25 февруари 2022 г. в Интер Експо Център в София и е най-мащабният туристически форум в България, под патронажа на Министерство на туризма. Събитието е изцяло присъствено и е под наслов „Да се върнем към нормалното!“.

След двете най-тежки години в историята на туризма в световен мащаб повече от 110 изложители от цяла България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. представят своя потенциал и атрактивни предложения в дните на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО. Проявата дава уникална възможност общините и мениджърите на туристически обекти да съпоставят своите предложения с конкурентите и да почерпят идеи, които да интерпретират в бъдеще.

Община Пловдив е традиционен изложител във „Ваканция и СПА Експо“ чрез участие на експертите от отдел „Туризъм“. Тази година акцентът на представянето на града е поставен отново върху „Епископската базилика на Филипопол“, както и върху престижното четвърто място, което градът спечели в класацията за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations.

[gallery ids="161832,161833,161834,161835,161836,161837"]

Пловдивският щанд „Епископската базилика на Филипопол“, който се радва на огромен интерес, е заложил на атрактивен авторски дизайн, с характерни елементи и открояващ се бранд, който включва фрагменти от известните мозайки и препратка към някогашния вид на Базиликата с уникални медальони с различни видове птици. Над лицевата част е поставено и логото „Най-добра европейска дестинация“ за 2022, което градът ни има право да използва във всички свои комуникации, медийни изяви, уебсайт, реклама през годината на титлата.

В подкрепа на идеята за осъществяване на делови срещи с настоящи и бъдещи партньори сред атмосферата на промотираната дестинация, на щанда са подредени множество рекламни материали за Пловдив, за културно-историческите забележителности, както и най-новите информационни и рекламни материали за обекта „Епископската базилика на Филипопол“.

[gallery columns="5" ids="161840,161841,161842,161843,161844"]

На официалното откриване присъства и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който заедно с Юлиана Йорданова – началник отдел „Туризъм“ и експертите от отдела посрещнаха на щанда министър Проданов, който в приветствието си на откриването  обърна специално внимание и на общите и взаимни усилия, които трябва да положат държава, общини и бизнес, за да може по-лесно да се отстоява водещото място на туризма в българската икономика. Сред посетителите на щанда бяха и Силвия Георгиева – изп.директор на НСОРБ, кметове и заместник-кметове на български общини, чуждестранни посетители и медии.

На общия щанд на Министерство на туризма, участие има и Тракийският туристически район, които участват и с презентация в деловата програма днес следобед. С богатата си съпътстваща програма,  изложението се превръща във форум, в място за споделяне на идеи и търсене на решения.

Проблемите пред бранша са много, само в съвместната работа може да бъдат открити ефективни решения за възстановяване. Около тази идея са обединени участниците в тазгодишното издание, като се очаква в двата дни на изложението представителите от различните сектори на туристическата индустрия да възстановят директния контакт, най-важното в момента.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…