Какви са основните предизвикателства и трудности в работата на медиаторите с уязвимите групи? Това бе основната тема на националния обучителен семинар, чийто домакин е ОП „Младежки център“. На срещата, която бе открита официално от заместник-кмета Георги Титюков, присъстваха младежки, образователни и здравни медиатори от цялата страна. Събитието е част от програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, а целта е подобряване на връзката между различните програми, насочени към приобщаване, равенство и участие на хора от тези групи на обществото.

„През 2015 година изградихме Младежки център – Пловдив благодарение на финансовия механизъм на европейското икономическо пространство, а с подкрепата на общината надградихме проекта със спортната зона, детската площадка и т.н. Освен този младежки център останалите 3 са във Враца, Добрич и Стара Загора. Предстои да бъдат открити още в Бургас, Габрово, Монтана и Перник“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и изрази надежда, че те ще се включат в изградената вече националната мрежа на младежките центрове.

В двудневния семинар ще се даде възможност на участниците от различните градове на страната да обменят информация за програмите и дейностите с ромската общност, възможностите за включване на ромски младежи  в обучителните програми и проекти на младежките центрове. Ще се обсъдят предизвикателствата и трудностите в работата на терен с ромската общност, както и съвместни дейности на младежките центрове в страната.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…