Двадесет и четвъртата национална научна конференция за студенти и докторанти с международно участие е посветена на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски

На 19 май 2022 г. от 10:00 ч. в 9 аудитория на Ректората на Пловдивския университет ще бъде открита XXIV-та национална конференция за студенти и докторанти с международно участие: „Знай своя род и език“, посветена на 300-годишнината от рождението на патрона на най-голямото висше училище в Южна България Паисий Хилендарски. Форумът се организира от Филологическия факултет в ПУ и Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов“.

Организаторите съобщават, че до момента участие са заявили 54 студенти и докторанти от няколко български и чуждестранни висши училища и институти – СУ „Св. Климент Охридски“, ШУ „Еп. Константин Преславски“,  ИБЕ при БАН, университетите в Крагуевац, Сърбия, и в Щутгард, Германия, и др.

Конференцията ще се проведе на 19 и 20 май 2022 г. в хибриден формат – присъствено и дистанционно. Обособени са 2 основни работни секции – по литературознание и по езикознание. Докладите на участниците ще бъдат оценявани от национално жури.

След приключване на заседанията през първия ден от 17:00 часа в 10-а аудитория на Ректората на университета ще се състои среща-разговор с писателката Неда Антонова за романа ѝ „Безмълвие. Греховната младост на Паисий Хилендарски“.На 20 май от 15:30 часа в 6-а аудитория на Ректората ще е прожекцията на филма „Антигона 21“, създаден от третокурсници в специалността „Български език и английски език“, а от 16:00 часа ще се проведе тържествена церемония по награждаването на отличените участници. Паралелно с това ще бъде представен и брой 4 от Годишника „Verba iuvenium“, който включва текстовете на докторантите и на отличените студенти от XXIII-то издание на конференцията през 2021 г.

 

1 comment

  • Comment Link Mohammed Rashid Ali Khan  Mohammed Rashid Ali Khan Май 22, 2022

    Когато кандидатствах за заем за закупуване на моята сграда като собственик на малък бизнес в трудна ситуация, Alinma bank каза, че не могат да ми помогнат. Синдикацията на заемите на Европейския съюз седна с мен, чу положението ми и реши, че си струва да рискувам. Ето ни 5 години по-късно и току-що поднових заема си за още 7 години от Европейския съюз Loan Syndication. Не бих могъл да закупя сградата си без помощта на The European Union Loan Syndication и ще съм им завинаги задължен, че ми дадоха шанс, когато никой друг не го направи. Те са законни, честни, верни и уважаващи, изпратете им имейл, ако се интересувате, на EuropeanUnion_loansyndication@outlook.com или WhatsApp номер: +393509828434 или Telegram: https://t.me/EuropeanUnionLoanSyndication.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…