Лекция на тема: „Мястото на Географските информационни системи в изследване влиянието на градската среда върху човешкото здраве“, ще изнесе утре, 31 май 2022 г., доц. д-р Ангел Джамбов. Събитието ще се състои в зала „Компас“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ от 16:00 часа и може да бъде проследено чрез онлайн връзка на следния линк.

В лекцията на доц. Джамбов ще бъдат засегнати факторите на градската среда, които оформят индивидуалното и колективното здраве - замърсяване на въздуха, шумово замърсяване, зелени и сини пространства и други елементи на застроената среда, приложението на географските информационни системи и възможностите за градско планиране, с оглед здравните потребности на населението.

Организатор на събитието е „Жан Моне“ център за високи постижения към ПУ „Паисий Хилендарски“. То е част от цикъла публични лекции: „Европейска политика и практика в науката, технологиите и иновациите“, чиято цел е да се подпомогне учените и студентите в ПУ и останалите университети в града във връзка с предизвикателствата по изграждане на новата мрежа от изследователски университети в България. Лекциите са отворени както за членовете на академичната общност от ПУ, така и за учени и студени от останалите пловдивски ВУЗ, особено тези от Медицински университет - Пловдив, който е водещият изследователски университет в града по проекта.

Лекциите целят да изяснят основите на взаимоотношенията между университетите и фирмите от индустрията и останалите сфери на икономиката и обществото, основните психологически, организационно-културни и финансови проблеми в този процес, както и необходимите стъпки за създаване на подходяща институционална, правна и организационна атмосфера в университета, стимулираща академичното предприемачество и трансфера на технологии на институционално ниво.

За лектора

Доц. д-р Ангел Джамбов е част от екипа на Катедрата по хигиена в Медицински университет - Пловдив. Има магистърска степен по „Медицина“, ОНС „Доктор“ по „Хигиена“, научна степен „Доктор на науките“ по „Психиатрия“ и професионална квалификация „Еволюционна психология и психиатрия“. Научните му интереси включват: шумово замърсяване в околната/трудовата среда, градски зелени пространства и обществено здраве, епидемиология и психология на околната и трудовата среда, систематични обзори/мета-анализи и биостатистика, медицинска география и географски информационни системи и клинична епидемиология.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…