Духовият секстет на „Синхроно консерватория“ град Солун ще се представи в програмата на платформата „Камерна сцена Пловдив“ на 10 септември от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – Къща на Иван Черноземски в Стария град на ул. „Цанко Лавренов“ 5.

 

След два успешно осъществени концерта на Античен театър в Пловдив от проекта „Балканска връзка“, „Камерна сцена Пловдив“ обединява идеите си с три ключови културни институции от България и Гърция. АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив , Солунска филхармония и „Синхроно консерватория“ – Гърция.

Освен представителна извадка на „Синхроно косерватория“ Солун, артистите от формацията са основни фигури и в състава на Солунската филхармония. Концертът се осъществява в колаборация с 6-ти Международен младежки фестивал „Кръстопът“.

В програмата на секстета ще прозвучат произведения от гръцки, български и френски композитори – Алкис Балтас,Марин Големинов и Франсис Пуленк – концерт за пиано и духов квинтет.

„Синхроно консерватория“ секстет е в състав: Дитер Фокт – флейта, Панайотис Куюмдзоглу – обой, Козмас Пападопулос – кларинет, Малина Ильопулу – фагот, Адриана Сус – валдхорна и Клаудио Струнга – пиано.

 

Камерна сцена Пловдив се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 г. и и сдружение „Бизнеса за Пловдив“.

Билети се продават в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…