„Кристо за начинаещи“ на Лъчезар Бояджиев е проект за личното и споделеното във физическото пространство и въображението. Той  работи с обществената среда и в това се включва градска, медийна, виртуална среда. Лъчезар Бояджиев ги активира с творби, визии, изложби, акции, лекции, като въвлича съучастието на граждани и колеги.

Лъчезар Бояджиев е признат експерт по творчеството, практиките и методите на Кристо и Жан-Клод, но за първи път разработва проект като художник, а не като критик, теоретик, лектор и историк на изкуството. „Кристо за начинаещи“ е пилотен проект на Галерия Sarieva и фондация „Отворени изкуства“ в програмата Sarieva Open Arts.

В груповата изложба участват: Мария Налбантова, София Грънчарова, Искра Благоева, Наталия Тодорова – Ленц, Аксиния Пейчева, Боряна Росса, Селма Селман, Калина Димитрова, Десислава Терзиева, Мариела Гемишева, Ина Валентинова, Шейла Камерич, Ана Първачки

Куратор: Лъчезар Бояджиев

 

Изложбата може да бъде видяна оът9 септември – 9 октомври 2022.

Откриване: 9 септември 2022, 17:00 – 20:00  

artnewscafe, Пловдив

 

Предстоящо:

Презентация и модериран разговор с участието на художника и експерти;

27 октомври 2022, публично пространство пред Sarieva / Gallery, Пловдив, 18:30 

Представяне на проекта и архива от Лъчезар Бояджиев и Веселина Сариева;

30 ноември 2022, локация и час TBA, София

 

Снимка: Шейла Камерич, Mother is a Bitch II, 2022

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…