Дългоочакваният авторски концерт на Стоиц Гъдев – пиано /предпремиера/ е на 20.10.2022 от 20.30 часа в Пловдив, Club Office Polinero /Малкото Полинеро/- ул. „Абаджийска“ 15, в Капана.

Единствено и само авторски композиции за пиано, изсвирени от самият Стоиц Гъдев. Той ще излезе на сцената сам, без поддържащи музиканти, без плейбеци, сингбеци и мидита. Всичко ще се случва в реално време. Авторът сам ще представя композициите си. Ще чуете любопитни истории за създаването на някои от тях.

 

За автора:

 

Стоиц Гъдев е роден в град Пловдив. Потомствен музикант е. Започва да учи пиано на 4 години. Най-голяма заслуга за музикалното му образование и култура изиграва неговият баща Иван Гъдев – изключителен музикант и пианист, който показва на Стоиц основите на класическата музика и джаз стандарти. Стоиц започва да работи като пианист от ранните си младежки години, като натрупва богат опит като изпълнител.

Свири с едни от най-добрите музиканти в България. По-късно започва да свири в реномирани клубове и хотелски вериги в Европа, Азия и Африка, като на повечето от тези места го назначават след като печели конкурси. Има издадени 15 албума с авторска музика. Сам аранжира и записва произведенията си. В продължение на 25 години работи и като студиен музикант. Пише предимно инструментали – съвременна класика за пиано и поп музика.

Рамките на академичността в музиката са му тесни и затова предпочита сам да открива закономерностите в композицията. Музиката му е в характерен стил, в който реално не може да се отреди доминираща роля на нито един жанр.

 

Стоиц Гъдев ще направи две предпремиери в родния Пловдив, преди големия концерт. Това е първата от тях.

Билети на място – в клуба. В цената на билета влиза и билет за големия концерт на Стоиц Гъдев. Бонус – питие и диск.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…