Любими лица от света на театъра ще станат част от поредицата „Успешните“ в следващите дни. Срещите с известни българи или чужденци, които да споделят за постиженията в своята сфера, се случват в клуб Fargo.

Тази вечер, 8 декември, предстои срещата с Иван Бърнев. С активна кариера в театъра в последните 25 години, той е носител на най-престижните награди „Аскеер“ и „Икар“. Бърнев е познат и от много роли в пълнометражни и късометражни филми. Номиниран е за най-добър актьор на фестивала „Берлинале“ за участието му в чешкия „Обслужвах английския крал“. Участва и в много български филми, сред които „Васил“ от 2022 година, носител на награда за главна роля в Испания, „Бащата“, „Слава“ и други.

Срещата с Иван Бърнев е довечера, четвъртък, от 18:30 часа.

Следващата седмица предстои среща и с театралния режисьор Явор Гърдев. Той е един от най-уважаваните творци в гилдията с дългогодишна кариера, включително и извън България. Носител е на множество театрални награди както в България, така и в чужбина. Има опит и в киното с режисурата на „Дзифт“. Срещата с Явор Гърдев е на 14 декември от 18:30 часа.

Поредицата „Успешните“ цели да запознае младите хора с изтъкнати професионалисти от сферите спорт, кино, театър, литература, журналистика. Гостите споделят за извървения път до целите, за които някога са мечтали. За качествата, които са им били необходими и грешките, които са допуснали.

Срещите се провеждат в клуб „Фарго“, който неведнъж е приютявал събития, свързани с литературата и киното. Събитията се провеждат с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…