Третото издание на фестивала Plovdiv Vibes стартира в периода 21-30 април 2023г. Фестивалът отново е част от Културния календар на град Пловдив и ще предостави културно-развлекателно съдържание в различни форми и формати (музика, танц, приложни и сценични изкуства, художествено творчество и др.). Основнатa локация на Plovdiv Vibes е новоизградената събитийна територия на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, където през 10-те дни на фестивала ще се проведат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

 

Plovdiv Vibes обхваща и различни периферни зони на града, като стимулира културните прояви в тези зони, включвайки парковете: Лаута и Елит в Тракия, Рибница; Хълмовете: Бунарджик и Младежки; Гребна база.

 

Plovdiv vibеs 2023 подготвя цветна програма, a самият фестивал отново ще бъде своеобразен генератор за култура и изкуство. На територията на шест различни локации, съдържанието на третото издание ще даде поле за изява на професионалисти и начинаещи в различни сфери на изкуството.

 

Фестивалът стартира на 21 април в 17:00ч., на територията на Plovdiv STAGE Park, Младежки хълм, където ще бъдат разположени хендмейд базар, детски творчески работилници, занаятчийски демонстрации, а за музикалната атмосфера ще се погрижи добре познатият и любим на пловдивската публика DJ SKILL. Съботният ден продължава с настолни игри на открито от Offline cafe, VANINA,DOROTHY TAKEV, а неделя още от ранен следобяд ще сме под звуците на селекцията на Shishkaveli,Vladis i Paff.

 

Понеделник -24.04 ще посрещнем жителите на кв.Тракия в Парк „Елит“, където ще проведем фотографска изложба и работилница с Оля Григорова. Вторник в парк „Лаута“ предоставяме възможност на всички да се включат в семейни игри с Time Scape Plovdiv, които подготвят своето градско приключение. В сряда разполагаме нашата творческа изложба в парка на хълм“Бунарджик„,а четвъртък всички заедно ще бъдем част от благотворителен маратон в подкрепа на „Нощ на ангелите“на Гребна база Пловдив. Паралелно на Младежки хълм под звуците на джаз от Преслав и Иван квартет, ще може да се включите в рисуване на открито от формата „Вино и четки“.

 

В петък 28.04 на Младежки хълм, Театрална школа „Арлекин“ ще представят своето представление „Горско приключение“, талантливите деца на Танцова школа „Терпсихора“ ще ни въведат в магията на танца, отново хендмейд базар и работилници ,а зад пулта – DJ AKASHA. 

 

Съботният ден 29.04. стартира с „Игрите на 90-те“, и сам по себе си е Международен ден на танца. С тази идея и следобедните часове ще започнат с открити уроци по танци, а по залез слънце ще стартира Салса парти с професионални танцьори и любители. 

 

Последния ден от фестивала е  посветен на деца в неравностойно положение. РЦПППО – Пловдив ще изнесат концерт за всички посетители, в творческият ни лагер ще бъдат разположени работилници със свободен достъп за малки и големи, а майки на деца в неравностойно положение ще се включат в хендмейд базара, като ще представят своето изкуство в подкрепа на своите деца.  Кино на открито ще се проведе на територията на Plovdiv Stage Park в края на неделния ден, а за музикалното ни удовлетворение ще се погрижи DJ Dan-ni. Всички фестивални дни ще бъдат наситени с богато вкусово удоволствие от демонстраторите във FOOD зоната на Plovdiv STAGE Park, а парк „Рибница“ ще е домакин на нашата клоунада от Маг Бамбини. 

 

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023 година. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…