Селектираните за резидентната програма на общината тази година артисти са от различни сфери на изкуството и идват специално да създадат нови работи, посветени на Пловдив.

 

Рекордният интерес към отворената покана на 122-ма кандидати от цял свят силно затрудни избора на журито и след дълга дискусия за участие в програмата бяха избрани:

 

1. Emile Ouroumov – Емил Урумов (България, Франция)

 

2. Anders Ehlin & Selma Boskailo – артистичното дуо базирано в Берлин - Андерс Елин (Швеция) и Селма Боскайло (Босна и Херцеговина)

 

3. Haoyu Wang – Хаю Уанг (Китай, САЩ)

 

Тази година изборът на журито се спира на проекти, свързани с архитектура, фотография, пърформанс, както и с различни интердисциплинарни методи за проучване на града.

 

В журито на програмата участват: Светлана Куюмджиева (куратор, изкуствовед, критик, куратор на резидентната програма), Ива Стоянова (архитект и доктор по опазване на архитектурното наследство), Никола Шопов (режисьор, продуцент, маркетинг и пр мениджър на Държавна Опера Пловдив), Иван Димитров (писател и критик), Ваня Грозданова (културолог и координатор на CONTEXT AiR).

 

Предстои обявяване на програмата на резиденцията по месеци, както и датите на публичните срещи с избраните артисти в Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…