Заради прогнозата за лошо време уникалният за България концерт на 1000 свещеници, предвиден за 19-ти април на Хълм Бунарджик в Пловдив, се отлага. За да не се развали магията и неповторимата атмосфера на събитието, то ще се проведе през летните месеци.

През лятото гостите могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив с ръководител Николай Гешев.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието, което ще стане традиционно и ще се проведе на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които имат две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърнат с постоянни творчески и работни проекти в България.

Боби Вълчев   е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получава и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието в Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които се провеждат за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи   , Крис Боти, Джейми Кулъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…