"Ние сме горди и признателни за подкрепата на Община Пловдив и на всички “виновни” и замесени през тези вече 10 години – международната и национална фото федерации (FIAP и НСФА), приятелите на салона от братска Гърция (HPS), многобройните ни партньори от страната и чужбина, и най-важните – всички участници, показали творчеството си в нашия град до момента. Без тях творците и тяхното вдъхновение, както и желанието им да споделят кадрите си и да се съревновават в името на светлината, няма как МФС Пловдив да е това, което е!? А именно, един все по-богат на образи трезор на красиви фотографии от цял свят. Е, да празнуваме #заедно!"

 

Всички професионалисти и любители на фотографията са поканени да споделят най-въздействащите си кадри в юбилейното издание.

 

"Виждаме все повече и по-добри родни автори сред многото силни участници от близки и далечни държави и континенти", казват организаторите.

 

Шест са разделите по традиция:

1. Отворен, ЧЕРНО-БЯЛА фотография

2. Отворен, ЦВЕТНА фотография

3. ПРИРОДА

4. ФОТОЖУРНАЛИЗЪМ (TRAD)

5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО

6. ГРАДСКИ ЖИВОТ

 

Журито от 5 члена, от 3 различни държави ще избере най-добрите фотографии. Голямата награда, КУПАТА на изданието, почетната диплома на Община Пловдив, както и общо над 150 награди, ще оценят най-добрите творби и техните автори. Сред тях има и награди, които не са за творби, а за общо представяне – това са плакетите за: Най-добър чуждестранен автор; български автор; пловдивски автор и фото клуб.

 

Поканата към млади автори за участие на младежи (от 16 до 21 г.) остава валидна – те участват без такса в до 2 раздела по личен избор. След приключване на всички етапи от салона и се издава луксозен, печатен А4 албум (оценяван до сега с 5 звезди на FIAP), в който влизат всички наградени, както и висок процент от фотографиите финалисти.

 

С подкрепата на общ. Пловдив и ОИ Старинен Пловдив в гр. Пловдив ще се проведат няколко изложби на открито и други в закрити пространства. Първата изложба и награждаването отново ще е на площад Римски стадион през месец август 2023.

 

Пълен регламент, календар, такси и промоции, жури, награди и формуляри за онлайн участие ще намерите на: http://www.photosalon-plovdiv.com/

 

Фото салон Пловдив 2023 отново е с патронажите на FIAP, HPS и НСФА „Янка Кюркчиева“ и с подкрепата на община Пловдив. Събитието е част от културния календар на града под тепетата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…