С уникален концертен спектакъл, вплел най-доброто от индонезийската култура и изключителните технологии, Посол на Република Индонезия в България представя проект за изграждане на новата столица на държавата - Нусантара. Входът за събитието на Античен театър е свободен и освен пловдивчани, на него дойдоха и множество чуждестранни туристи.

Концертът е открит от Н.Пр. посланик Иуан Богананта и съпругата му.

Столицата на Индонезия ще бъде преместена от остров Ява на остров Калимантан /Борнео/, тъй като сегашната столица потъва. Плановете на правителството са известни още от 2019 година, в началото на 2022-ра парламентът на страната даде зелена светлина за осъществяването на проекта. Преместването ще струва 32 милиарда щатски долара, което се равнява на около 28 милиарда евро. Индонезийците са си поставили срок да са готови с изграждането ì до 2045-а година. Новата столица Нусантара ще бъде построена в източната част на Калимантан. Планирано е още през 2024 година там да се пренесат първите части от администрацията.

"Harmonature е празник на връзката между природата и изкуството. Избрахме темата "Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара", за да популяризираме новата столица на Република Индонезия. Надяваме се на този концерт да поощри културния обмен между двете държави. " - каза дипломатът .

" Обичам българския език ", призна той и се пошегува, че любимото му изречение е "Може ли сметката, моля".

Цялата статия и галерия от снимки можете да видите в Под тепето .

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…