Една вълнуваща и красива „Приказка за народен хор“ ще ни разкажат студентите от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, отбелязвайки 50 години от създаването на първия студентски академичен народен хор в България.

 

На 24 юни 2023 г. в залата на Дом на културата „Борис Христов“ от 19.00 ч., ръководени от проф. д-р Костадин Бураджиев, талантливите момичета от Академичния народен хор ще представят песни-шедьоври от именити композитори с колосален принос в българското хорово изкуство, сред които: Филип Кутев, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски, Иван Спасов, Кирил Стефанов и др.

 

Публиката ще има уникалната възможност да види и чуе чрез видео запис от „златния фонд“ на Академията личности, като проф. Асен Диамандиев – създател и пръв диригент на Академичния народен хор, доц. Стефан Мутафчиев – диригент на студентския хор в периода 1974-1981 г., проф. Василка Спасова, която е и най-дългогодишният диригент на половинвековния състав.

 

Очаква се сред официалните гости на концерта да са представители на Министерство на културата, Министерство на образованието и науката, посланици на няколко страни, представители на местната власт, ректора на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Очаква се и вълнуващото присъствие на проф. Василка Спасова, която е на достолепните 90 години. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2023 година.

 

Организаторите решиха да запазят някои вълнуващи моменти от спектакъла в тайна, за да изненадат своята публика.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…