Фондация „Йордан Камджалов“ организира национално турне на международни лауреати на известния цигулков педагог Благородна Танева по повод нейния 40-годишен юбилей като преподавател.

 

Благородна Танева е един от най-известните и международно признати преподаватели по цигулка.

 

За периода на своята досегашна преподавателска работа нейни ученици са спечелили над 800 награди от национални и международни конкурси. Свирили са в едни от най-престижните зали в света, многократно са били солисти на камерни и симфонични оркестри у нас и в чужбина, участвали са в редица телевизионни и радиопредавания. Най-талантливите развиват успешна солова дейност и заемат концертмайсторски места в известни европейски оркестри, преподават в елитни училища в Европа и Америка.

 

В концертите, дирижирани от изключителния маестро Йордан Камджалов, ще участват някои от най-известните ни цигулари – Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Гергана Гергова и Цветомир Цанков, както и настоящи възпитаници на Благородна Танева от от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, заедно с уникалния GENESIS ORCHESTRA.

 

Заповядайте и се потопете в необятния и завладяващ свят на музиката!

 

Дати на концертите

24 октомври – Държавна опера Стара Загора

 

25 октомври – Зала „Катя Попова“, гр. Плевен

 

26 октомври – Сити Марк Арт Център, гр. София

 

27 октомври  – зала „Възраждане“, гр. Габрово

 

28 октомври – Драматичен театър, гр. Пловдив

 

Билети могат да бъдат закупени онлайн и на касите на Eventim, както и на касите на Държавна опера Стара Загора, на читалище „Съгласие“, град Плевен, на City Mark в град София и на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в град Габрово. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…