Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт „Там, където не сме“ с музика за пиано на Фредерик Шопен и поезия на Георги Господинов събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета на сцената на Драматичния театър – Пловдив в Нощта на театрите на 18 ноември 2023г. от 19:00ч. за спектакъл, който се преживява дълбоко и помни дълго.

 

Организаторите от Sofia Art Institute избират “Там, където не сме” за своя първи проект пред широката публика, заявявайки своето намерение за създаване на значима културна платформа, в която обучението по всички изкуства да бъде на най-високо ниво, а адаптирани версии на образователните им програми да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки включително до деца в неравнопоставено положение. С този проект Sofia Art Institute започва изграждането на общност, която посреща топло всеки желаещ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, стремеж към познание и духовна извисеност.

 

Безкомпромисни в своето изкуство, артистите в танцово-поетичния концерт “Там, където не сме” ще представят неговата премиера на сцената на Драматичния театър в Пловдив, влизайки в мултидисциплинарен диалог, чрез музиката за соло пиано на Фредерик Шопен, поезията на Георги Господинов и съвременна танцова импровизация.

 

В спектакъла, който обединява трите изкуства, на специално нает триметров концертен роял, ще чуем пианистката Венета Нейнска, ценена за своите емоционални изпълнения и силно въздействащо музикално майсторство. Сцената ще заблести и с носителката на “Златна роза” за главна женска роля във филма “Майка”, актрисата Дария Симеонова. Солистите на балет “Арабеск”, балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков, ще допълнят пълноценното изживяване, в което изпълнители и зрители ще си зададат заедно вечните въпроси, движещи всеки от нас напред в бъдещето или съпътстващи го в неговото ежедневие. Днешният ден или вечността, смисълът или безсмислието на битието ни, времето или безвремието на съществуването? Отговорите ще бъдат потърсени в хармония с мислите и емоциите на публиката.

 

Билети са достъпни в epaygo.bg, на касите на EasyPay и касата на Драматичния театър – Пловдив. Специално предложение на организаторите са VIP билетите, които осигуряват не само най-добрите места в залата, но и възможност за публиката да подкрепи дейността на Sofia Art Institute и принципите, зад които организацията застава. Тези ограничени по брой билети дават достъп до VIP салона след концерта, където публиката ще има възможност за среща с изпълнителите, ще се наслади на изисканите вина на Aya Estate Vineyards и ще получи комплименти от издателство „Жанет 45“, Laboratorios Babe и Doppelherz, България.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…