Образователнo-предприемаческата инициатива AI & I Factory, задвижвана от Дигиталната национална коалиция, AI Cluster Bulgaria и с подкрепата на Фондация Америка за България се отправя към Пловдив този месец (ноември).

 

Форматът приветства студенти от Пловдив и ментори от цялата страна, за да изследват заедно приложенията на изкуствения интелект (ИИ) в развитието на здравеопазването, хранителните и селскостопанските технологии, както и иновациите в индустриалните системи.

 

Двуседмичната хибридна програма има за цел да насърчи разбирането, практическия опит и предприемаческия дух в сферата на модерните технологии. Студентите и менторите ще се задълбочат в приложенията на ИИ в различни сектори, като се фокусират върху здравеопазването, селското стопанство, промишлените системи и др.

 

Програмата ще включи интересни работилници, лекции и посещения на технически лаборатории, които ще предложат на участниците цялостно разбиране на ролята на ИИ в трансформирането на различни индустрии. Експертни ментори ще насочват и насърчават амбициозните таланти, като им помагат да оформят авангардни решения, съобразени с тематичните области на събитието.

 

Покана към ученици и ментори:

 

Приканваме студентите, нетърпеливи да прегърнат бъдещето на ИИ, и менторите, които желаят да споделят своя практически опит в софтуерно инженерство, дизайн мислене, бизнес

развитие, етиката на ИИ, киберсигурност, здравеопазване, селско стопанство, промишлени системи и др. области, да се присъединят. Регистрациите са отворени до 10 ноември.

 

Независимо дали сте студент без конкретни технологични познания, нетърпелив да опознае света на ИИ и предприемачеството, или опитен професионалист, готов да напътства бъдещото поколение, вашето участие ще допринесе за развитието на екосистемите в Пловдив.

 

Участието в събитието е безплатно.

 

За да кандидатствате като студент или ментор, посетете www.linktr.ee/challenges.aifactory преди крайния срок на 10 ноември 2023 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…