Всяка година на 14 февруари – празника на Свети Валентин, влюбените изразяват чувствата си един към друг, като си подаряват поздравителни картички, бонбони, сърчица, цветя. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието. На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания - т. нар. „валентинки“. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образа на крилатия Купидон. На същата дата 14 февруари, в нашия народен календар честваме Трифон Зарезан или Ден на лозаря, който е празник на виното.

 

В духа на любовта и виното, Община Пловдив, „МаскАрт“ и „Арт Билет“ продължават своята традиция да организират една много специална вечер, посветена на двата празника на 14-ти февруари. „Любов и вино в театъра“ е името на гала вечерта, която ще се състои на 14.02.2024 от 19 часа в Дом на културата „Борис Христов“. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

 

Програмата включва две отделни събития с един билет:

 

От 19 часа  започва "За любовта" – театрален спектакъл с участието на Цветана Манева, Лилия Маравиля, Тодор Дърлянов, Петър Антонов, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Боряна Братоева и Петър Дочев, по драматургичните тестове на Яна Борисова. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, сценографията е дело на Елис Вели, а музиката е на Милен Кукошаров.

 

„За любовта“ е уникално театрално-музикално преживяване, което събира на една сцена различни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор. Всяко представление е абсолютно уникално, вълнуващо и непознато. И всеки път е като „за първи път“. Спектакълът е по драматургични произведения на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в България, в съчетание с музиката на маестро Милен Кукошаров.

 

„Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното!“, казва Яна Борисова.

 

От 21 часа във фоайето пред залата, група „Меломания“ ще ни пренесе в света на романтиката и любовта с едни от най-любовните и вечни български поп хитове. Концертът ще е придружен от празничен коктейл, с чаша вино за всички, който ще изберат да отпразнуват вечерта си с нас.

 

 

 

Билети се продават на билетна каса „МаскАрт“, онлайн в мрежата на Eventim.bg и Grabo.bg Телефон за резервации: 0895619181

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…