Благодарение на многобройните хитове и платинени албуми Михалис Хаджиянис бързо се превърна в най-популярния певец и автор на песни на гръцката музикална сцена. Той е и един от най-прочутите през последното десетилетие гръцки изпълнители в света, гостувал в България многократно с напълно разпродадени концерти. Този път Михалис Хаджиянис се завръща с концерт на Античен театър в Пловдив на 8 юли.

 

Незавидимо дали е енергичен рок, фънки груув или неговите нежни и прочувствени балади – най-красивият общ знаменател в песните на Хаджиянис е трогателното, личното, което изразява и предава на публиката. Той е артист, който трансформира меланхолията и надеждата на традиционната гръцка музика толкова стилно и завладяващо в музикален език, разбираем за публиката по целия свят.

 

Михалис Хаджиянис е родом от Никозия, Кипър. Завършил е Кралския колеж в Лондон със специалност пиано и китара. През последните 20 години създава собствена идентичност с чувствената си музика. Сътрудничи си с някои от най-важните гръцки артисти сато Харис Алексиу, Йоргос Даларас, Димитра Галани, Гликерия и други. Изнесъл е стотици концерти в Гърция, родния си Кипър, цяла Европа, от Северна Америка до Австралия и Южна Африка. Продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия.

 

През 2004г. във Варшава Хаджиянис представлява Кипър на официалната церемония, с която се отбеляза присъединяването на 10 нови страни към Европейски съюз. И същата година участва  закриването на Олимпийските игри в Атина.

 

Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли 2024г, Античен театър, Пловдив. Билети се продават в системата на Eventim.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…