Проектът „Литературно соаре“ става част от „Вдъхновението. Празници на Стария град 2024. На 20 септември от 19.00 часа в Къщата на Верен Стамболян в Стария град българската сатира от най-добрите хумористични автори ще бъде представена по един позабравен, но в същото време иновативен начин – чрез силата на актьорското слово. 

 

Актрисите и писатели Виделина Гандева и Паулина Гегова, добре познати на обществения и културен живот в Пловдив, съживяват сюжетите и героите на едни от най-добрите имена в бранша – Чудомир, Йордан Йовков, Станислав Стратиев, Камен Донев, Валери Петров и други. На виолончело им акомпанира пловдивският музикант Никола Николов, за да подчертае още повече магията на българския език. 

 

Проектът „Литературно соаре“ е насочен към създаването на поредица от тематични литературно-артистични и музикални четения на избрани произведения от българската и чуждестранна литература. Амбицията на проекта включва не само засилване на любовта към родното творчество, не само отмора в приятелска среда, но и своеобразен вид книготерапия, която докосва емоциите на всяко ниво. Насочен е както към образование на детската и младежка публика, така и към възрастни, на които се предоставя един нов и интересен начин за преживяване.

 

Дата: 20 септември 2024 г. (петък)

 

Място: Къща на Верен Стамболян (ул. „Кирил Нектариев“ 15)

 

Начален час: 19.00 ч.

 

Вход: Свободен!

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Общински институт „Старинен Пловдив“ в рамките на Празници на Стария град 2024.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…