Print this page

На  26 юни 2015 г. Пловдивската народна библиотека ще бъде посетена от официална китайска делегация с представители на Асоциация за обществена дипломация в Шанхай (АОДШ).  Посещението е част от културна програма на гостите, включваща откриване на фотоизложба „Чарът на Шанхай“, която е посветена на 65-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. Делегацията ще бъде водена от г-н Су Сяошуа и посрещната от инж. Александър Държиков, зам.-кмет на Община Пловдив, Димитър Минев, директор на Народна библиотека „Иван Вазов“, Валери Кьорленски, председател Общинска Фондация „Пловдив 2019“  и други официални лица. 

Китайската Асоциация е създадена с цел взаимно международно сътрудничество в областта на културата, побратимяване на народите, глобализация на информацията на всички неправителствени нива. Генералното консулство на България в Шанхай смята, че установяването на трайни връзки с АОДШ е полезна инициатива за създаване и укрепване на сътрудничество и взаимоотношения в сферата на културата, туризма и икономиката, както и създаване на побратимени отношения между Пловдив и  Шанхай. 

Изложбата ще бъде открита на 26 юни (петък), 10.30 часа във фоайето на Библиотеката. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…