Print this page

За първи път в България идва симфоничният оркестър на град Шънджън и то не къде да е, а на Античния театър. Концертът е част от серия събития по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. Той ще отбележи побратимяването на Пловдив и 16-милионния  мегаполис в Китай - град Шънджън. Билетите за концерта са вече пуснати в продажба, а цените им са меко казано достъпни. Най-евтините са 8 лева, продават се и на цени между 10 и 30 лв.
Симфоничният оркестър води началото си от 1985 година, а годишно може да се похвали с над сто концерта по целия свят. Това е една от културните институции в Азия с най-сериозна пресявка на изпълнителите. Под тепетата музикантите ще представят разнообразната си програма под ръководството на диригент Чен Чуансон и концермайстора Гийом Молко. Едни от най - запомнящите се техни изпълнения са увертюрата "Национален флаг" и симфонията "История на пролетта". За последните 32 години оркестърът работи успешно с композитора Тан Дън, испанския тенор Хосе Карерас, автора на филмова музика Ерих Кунцел, пианиста Кун - Во Пайк и други световно известни имена.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…