На 1 юни на всички желаещи ще бъдат издадени безплатни годишни читателски карти

Регионална народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив организира подобаващо и емоционално отбелязване на Международния ден на децата.

От 14.30 часа във фоайе Изкуствотека ще бъде открита изложба на деца от СУ „Патриарх Евтимий“ – Пловдив по съвместен проект с Община Пловдив „Цветни надежди“. Малките творци предлагат на вниманието на зрителите изработени и декорирани от тях вази, чаши и…работещи стенни часовници. Експонатите ще се продават с благотворителна цел и събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „Бон Мин“, която ще определи към лечението на кое дете ще бъдат насочени.

От 17.30 часа в двора на Детския отдел на библиотеката домакини ще бъдат децата от ЦДГ „Люляк“. С песни, стихове и танци те ще посрещнат всички свои гости, които са решили да участват в празника. С особено внимание ще се ползват тези от тях, които са решили да са облечени като приказни герои, любими палавници от детските книги, а защо не и от книги за по-големи. След края на програмата започва дискотека, за края на която никой нищо не знае.

В центъра на събитията стои Детския отдел на РНБ „Иван Вазов“.

На 1 юни на всички желаещи ще бъдат издадени безплатни годишни читателски карти. Библиотеката очаква своите малки, по-големи и още по-големи приятели.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…