12-годишната Венета Павлова също се включва в благотворителната кампания

Младата пловдивска художничка Венета Павлова предостави своята картина „Слънчево хоро” за благотворителна инициатива в подкрепа на децата на загинали служители от МВР в Пловдивска област. Със своето безвъзмездно дарение талантливата Вени внася своята лепта в полза на кампанията. По време на благотворителната вечер нейната творба ще бъде разиграна на търг.

Първоначалната цена на ценната картина е 150 лева със стъпка наддаване 20 лева. Малката госпожица е само на 12 години, но вече може да се похвали със самостоятелната си изложба през май тази година в град Малага, Испания, където бе по покана на първото българско училище „Родина”. Първата си награда печели още на 5-годишна възраст в конкурс на Община Пловдив с „Веселото петле”.

Картини за търга предоставят и известни пловдивски художници като Атанас Хранов, Никола Певичаров и Станимир Видев. Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в града. Именити спортисти, направили страната ни известна по света с постиженията си и накарали ни да се чувстваме горди, че сме българи, също са поканени на мероприятието на 14 декември в х-л „Марица”.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…