12-годишната Венета Павлова също се включва в благотворителната кампания

Младата пловдивска художничка Венета Павлова предостави своята картина „Слънчево хоро” за благотворителна инициатива в подкрепа на децата на загинали служители от МВР в Пловдивска област. Със своето безвъзмездно дарение талантливата Вени внася своята лепта в полза на кампанията. По време на благотворителната вечер нейната творба ще бъде разиграна на търг.

Първоначалната цена на ценната картина е 150 лева със стъпка наддаване 20 лева. Малката госпожица е само на 12 години, но вече може да се похвали със самостоятелната си изложба през май тази година в град Малага, Испания, където бе по покана на първото българско училище „Родина”. Първата си награда печели още на 5-годишна възраст в конкурс на Община Пловдив с „Веселото петле”.

Картини за търга предоставят и известни пловдивски художници като Атанас Хранов, Никола Певичаров и Станимир Видев. Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в града. Именити спортисти, направили страната ни известна по света с постиженията си и накарали ни да се чувстваме горди, че сме българи, също са поканени на мероприятието на 14 декември в х-л „Марица”.


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…