Капана.БГ

Капана.БГ

Сряда, 28 Юни 2017 11:59

JavaBeer at club Fargo

Лятото е почти тук, за това бихме искали да те поканим да се насладим заедно на студени бири и коктейли, преди да се потопим в по-слънчеви активности!

Java User Group и Proxiad Bulgaria се обединяват отново за да организираме Java-вечер и да поговорим за последните тенденции в java и tech средите в неформална атмосфера и добра компания!

Ще те очакваме на 28 юни от 19ч. в Клуб Фарго (ул. Гладстон 1)

---------------------

Summer is almost here, so allow us to invite you to have cold beers or some good cocktails together before we dive into more sunny activities!

Java User Group and Proxiad Bulgaria unite again to have a java-evening full of good vibes, nice people and casual conversations about the latest trends in the Java and the tech world.

Join us on June 28th at 19:00, the place is Fargo Club (1 Gladston str.).

Културен център „Бялата къща“ ви кани на откриването на четвъртата изложба от конкурса „Път на младите“ на 28 юни 2017 г., от 18:30 часа.

Изложбата за пореден път показва отличната селекция на наградените и стиловото разнообразие на  талантливите автори. Този път това са: Стоян Кавалов - керамика, Явор Костадинов - живопис и Яна Любенова - живопис.

Стоян и Явор са възпитаници на  НХГ ''Цанко Лавренов" - град Пловдив, специалност „Живопис“. След това продължават в НХА, София, но в различни посоки. Стоян Кавалов избира керамиката, а Явор Костадинов остава верен на живописта. И двамата участват в много конкурси, общи изложби, творчески ателиета в България и Европа.

Последователни в търсенията си, силни в изявите си и двамата пловдивски творци се отличават с творческа зрялост. Не се страхуват да навлизат в дълбочина и да изследват  проявленията на човешкия характер, да се самоиронизират, както прави Стоян Кавалов в карамичните си автопортрети; да надникват зад опушеното пране на крайните квартали, както ни го показва Явор Костадинов в неговите "Пространства". Правят го със самочувствието на  истински творци - открито, честно, без преиграване.

Третият участник в изложбата е младата Яна Любенова, която живее и твори във Варна. През 2012 г. завършва с отличен успех Варненски Свободен Университет "Черноризец  Храбър", специалност "Пространствен дизайн". 

И тя като своите пловдивски колеги  активно участва в различни творчески проекти в цялата страна. И тя като тях се вълнува от живота /или липсата на живот?/ в нелицеприятните пространства в края на града, в края на изоставеното село. Майсторски детайли ни насочват към разговор със себе си, побутват ни към тихо съзерцание. Без сладникава сантименталност и патетика. Платната на Яна довършват баланса в изложбата и тя звучи като послание: Младите са талантливи и мъдри!

Изложбата ще продължи до 25 юли 2017 г.

Здравен Център "Брод" кани всички бъдещи родители на курс

"Как да родя здраво и щастливо бебе" 

Започваме на 28.06.2017, сряда, от 18.30 часа, в Здравен Център "Брод", на ул. "Петко Д. Петков" 23, ет. 3. 

Първа лекция: "КЪРМЕНЕ. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ ЗА УСПЕШНО КЪРМЕНЕ"

С д-р Елица Анастасова ще поговорим за кърменето. Защо е толкова важно доброто началото при кърмене? Как да се подготвим за успешно кърмене? Как и кога започваме кърменето? Какво е коластрата? Кога, къде и колко да кърмим? Достатъчно ли е количеството на кърмата и как да стимулираме отделянето на повече кърма? Към кого да се обърнем, ако нещо не се получава при кърмене? Ще научите много практични съвети, които ще ви помогнат да кърмите успешно. 

Курсът ни „Как да родим здраво и щастливо бебе“ ще ви помогне да почувствате и преживеете бременността и раждането по различен начин. Ще преодолеете страховете си свързани с раждането и първите грижи да бебето. Ще усвоите знания и практически умения, които ще Ви помогнат по време на бременността, раждането, кърменето и отглеждането на бебето. Мили бъдещи родители, заедно сте заченали детето си, бъдете заедно и по време на курса ни!

Най-подходящо време за записване е 4-ти, 5-ти, или 6-ти месец от бременността, но ако сте в по-напреднала бременност, обадете ни се, имаме подходящи форми на обучение и за Вас!

Занятията са в удобно за работещите време.

Продължителност на обучението – 2 месеца. 

Всяка седмица се провеждат по една лекция и едно практическо упражнение за подготовка за раждане. 

Добре дошли са и бъдещите татковци.

Цена на курса – 146 лева.

Всички занятия могат да се посещават и отделно, след предварително обаждане, цена – 15 лева.

За по-подробна информация и записване 0888735068

Сряда, 28 Юни 2017 11:55

Milonga sin Nombre

MILONGA SIN NOMBRE

 

За всички почитатели на Аржентинското танго в Пловдив

Сряда - 28 юни 2017 от 20:30 до 23:30ч.

На милонгата се спазват класическите правила:

- поканата за танц се извършва с cabeceo

- движението на двойките по дансинга се извършва при спазване на рондата, не са приемливи хаотични движения, движение в 

противоположна посока на рондата и пресичане през дансинга.

BEE BOP Cafe, 

Пловдив, ул. „Гладстон“ №1 

Музика: DJ Elias - Илия Четроков

Вход свободен!

Сряда, 28 Юни 2017 11:54

No Sense Джага Турнир

No Sense Джага Турнир за непрофесионалисти.

 

** Wed. 28.06

** Team Chek 20:00h

** Start 21:00h

 

** Входна такса: 6лв / Отбор

** Награден фонд /1,2,3 място

 

> Записване за участие:

** На място в бара.

** https://www.facebook.com/nosenseclub/

** Тук в събитието.

** 089 673 8654

ЗА СВАТБИТЕ!

Песни, танци и истории из балканските земи

Авторски спектакъл на Камен Донев

Сценография и костюми:  Николай Николов

Фотограф: Стефан Ненков – 3inSpirit

Участват: Boban Markovic Orchestra – Бобан Маркович, Жике Димитриевски, Драган Кръстич, Стефан Петрович, Драган Йованович, Горан Спасич, Даниел Миркович, Игор Иванович, Александър Стошич, Мариян Кръстич, Саша Йемчич, Миша Кольенович, Илия Василевски.

И още: Стоян Янкулов СТУНДЖИ, Кирил Добрев, Петър Миланов, Ангел Демирев, Радослав Славчев – Riverman, Людмил Стойнев, Димитър Тишев, Георги Андреев, Пею Пеев, Добромир Велев, Любомир Желев, Костадин Атанасов, Eва Перчемлиева – Тъканова, Алесандра Борисова SUNNY, КРИСТА, Елена Кокорска, Галя Кокорска, Милена Караджова, Нина Николина, Ива Григорова, Кармен Юзеир, Елена Бозова, ДФА „Фили Кутев“ – Ивайло Иванов, Цветомир Георгиев, Александър Методиев, Николай Михайлов, Десислав Йочев, Тодор Гашаров, Христо Костадинов, Ради Манолов, Ивайло Вълков, Борислава Рангелова, Тянка Иванова, Виолета Димитрова – Мойсова, Емилия Желева, Мариана Зафирова, Йорданка Кацарова, Захарина Томова, Стела Найденова, Маргарита Капитанска; Росен Чепилски, Никола Боев, Полина Дойчева

 и със специалното участие на КАМЕН ДОНЕВ

***

… Защо има сватби ли?… 

… Ами, сватбата, Райне, е просто една метафора … символ на градежа. Защото в живота първо ти дават, а ти, ако си умен, вземаш… после с наученото създаваш и ти на свой ред… и най-подир трябва да започнеш и ти да даваш… а ако във всичката тая работа няма любов, значи си живял напусто. Бил си един себелюбец.

… И вътре в сърцето си всеки знае, че сватбата не е заради роклята, отрупаната трапеза, подаръците и буйната веселба.. не е и заради това какво ще кажат хората… сватбата е заради човека.

… Този, който ще те чака, ще те търси, ще се радва с теб и ще плаче с теб. Човекът, който ще ти дава сила и вяра, без да ги изискваш… Човекът който, след като сте изпратили детето си на терминал 2, ще те утеши и ще помълчи с теб. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори когато един от двамата вече го няма…

КАМЕН ДОНЕВ

Начало: 21:00 часа

Античен театър

Old Plovdiv hostel се нареди на шесто място в престижна класация

Популярността на младежките хостели не спира да расте. Това се дължи на факта, че те са чудесна опция за настаняване за хора с ограничен бюджет. Все повече младежки хостели отварят врати и посрещат посетители навсякъде по света. Сред тях безспорно се отличават тези с оригинален интериор и добро обслужване, а немалко са младежките хостели, които по нищо не отстъпват на големите скъпи хотели.

Редица онлайн издания си поставят задачата да класират най-добрите места за настаняване – в България, в Европа или изобщо в света. В тези класации попадат само най-изтъкнатите хостели и забележителен е фактът, че един от най-хубавите пловдивски хостели присъства в почти всяка от тях. Това е именно Old Plovdiv hostel. За пореден път пловдивският хостел се озова сред „най-добрите“ – този път в Двайсетте най-добри младежки хостела в света на msn.

Намиращ се в Пловдив, втория по големина град в България, хостел Old Plovdiv има повече общо с бутиков хотел, отколкото с традиционен младежки хостел. Запазени са някои от първоначалните характеристики на сградата, както и картини на повече от 100 години. Всички легла са антики и целият хостел е забележително красив, вписвайки се перфектно в историческата среда, пише msn.

В класацията попадат хостели от Португалия, Австралия, Великобритания, Испания, Русия, Италия, Франция, Нидерландия и други и присъствието на Old Plovdiv hostel  сред тях не само че свидетелства за високия професионализъм и качество на предлаганата услуга, но и показва, че Пловдив може да се похвали с хостел на световно ниво.

Източник: http://www.msn.com

 

Страница 1 от 769

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226