Капана.БГ

Капана.БГ

Пловдив ще празнува пищно един от най-светлите български празници - 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Тържествата в града ще започнат с връчване на почетните знаци и значки на Община Пловдив на изявени учители. Церемонията ще се проведе в Актовата зала на Хуманитарната гимназия „Свети Свети Кирил и Методий", началото е в 8.30 ч. Традиционната празнична литургия в храм „Св. Св. Кирил и Методий“, отслужена от митрополит Николай, е в 9.00 часа.

В 9.30 ч. вратите на храма се отварят и официалните лица ще се отправят към площад „11 май“ пред ХГ „Св. св. Кирил и Методий“. Там ще се състои тържество с официални слова, церемония по поднасяне на венци и цветя и празничен молебен.

Точно в 10.00 ч. е началото на шествието към площад „Стефан Стамболов“, което ще премине по ул. „Хан Кубрат“, подлеза на Аптека „Марица“, ул. „Райко Даскалов“, площад „Римски стадион“, ул. „Княз Александър І“. То ще бъде водено от Мажоретен състав при СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Духов оркестър „Пловдив“ и знаменна група от ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, носеща иконата на св. св. Кирил и Методий. В шествието ще се включат официални лица и гости, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай със свещеници, представители на образователни и културни институции, представителна група на ХГ „Св. св. „Кирил и Методий“, представителни групи на училища от град Пловдив и Първи детски гвардейски отряд в България при ДГ „Мая“.

Пред сградата на БНБ на ул. „Райко Даскалов“ №53 концерт ще изнесе духов оркестър към НУМТИ „Добрин Петков“ и ЦПЛР – ОДК – Пловдив. На площад „Римски стадион“ е вторият концерт от програмата. Ще чуем представителен духов оркестър на ВВС. На стълбите на „Каменица“ тържествен празничен поздрав към пловдивчани ще отправят заедно хорове към НУМТИ „Добрин Петков“, хорове към ЦПЛР – ОДК – Пловдив, Камерен хор „Иван Спасов“, Дамски хор „Тримонциум“, Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, Детска вокална формация „Омайниче“, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“. Концертът е под диригентството на проф. д-р Златина Делирадева.

 Вижте подробна информация за концертите в празничния 24 май!

 Място: Площадката пред БНБ на ул. „Райко Даскалов“ № 53

Начален час: 10.00 ч.

Концерт на Духов оркестър към НУМТИ „Добрин Петков“ и Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс – Пловдив.

Диригент: г-жа Снежана Георгиева

Място:  Площад „Римски стадион“

Начален час: 10:30 ч.

Концерт на Представителния духов оркестър на ВВС с  диригент - Михаил Младенов

Представителният духов оркестър на ВВС на Република България е формиран през 2000 г. със заповед на Командира на корпус тактическа авиация с постоянна дислокация в Пловдив. От 2012г. е част от състава на 3-та авиационна база Граф Игнатиево. Оркестърът участва в церемонии по посрещане на държавни и военни делегации, ритуали, провеждащи се в чест на национални и официални празници, учения и тренировки. Богатият на музикални жанрове репертоар печели публиката като съчетава традиции и съвременност. Представителният духов оркестър на ВВС е оркестърът с най-младите оркестранти в Българската армия. Негов диригент е капитан Михаил Младенов. Награждаван е с множество дипломи от международни фестивали и грамоти за постигнати високи успехи в служебната дейност.

Място:  Стълбите на Каменица

Начален час: 11:00 ч.

Тържествен празничен поздрав от хоровете на Пловдив с участието на Ученически хор към НУМТИ „Добрин Петков“ с диригент Анастасия Баткова, хоровите формации към Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс – Пловдив: хор “Детска китка”, с диригент проф. Златина Делирадева,  Хор на Пловдивските момчета и младежи “Стефка Благоева”, с диригенти Милка Толедова и Борислава Благоева, Вокална група “Бамбини”, с ръководител и диригент г-жа Снежана Донева, Камерен хор „Иван Спасов” с диригент Гергана Люцканова-Петрова и хормайстор Росица Димова, Дамски хор „Тримонциум“  с ръководител и диригент г-жа Ваня Георгиева и хормайстор Борислава Благоева, Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, с ръководител г-н Борис Мирчев и диригент Илиян Тиганев, Детска Вокална Формация „Омайниче“, с ръководител и диригент Таня Орманова.

Всички те ще спазят традицията и ще изпеят  ЗАЕДНО химна  на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени, “Химн на Пловдив” и “Де е България” под диригентството на проф. д-р Златина Делирадева.

Място: пл. Стефан Стамболов

Начален час: 16:00 ч.

Концерт на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" с участието на състави от факултет „Музикален фолклор и хореография“ с декан проф. Даниела Дженева:

Академичен народен хор с диригент проф. Костадин Бураджиев, Академичен фолклорен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. Милчо Василев, студенти от катедра хореография с ръководител проф. Антон Андонов.

Място: пл. Стефан Стамболов

Начален час: 18:30 ч.

Концерт на група „Дел Падре“ в състав:

Христо Коликов - вокал, китара

Цветан Андреев - китара, вокал

Симеон Леонидов - перкусии

Калин Жечев – клавишни

"Дел Падре“ ще зарадват феновете на хубавата и гореща музика с микс от фламенко ритми, съчетани с традиционен български и балкански фолклор.

 

Актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев са в  учредения творчески съвет на „Акатамус“

 

 

„Акатамус“ - първото по рода си училище за театрални и музикални изкуства отваря врати през новата учебна година в София. „Акатамус“ е уникален, нов проект и е  продължаваща степен на обучение за гимназисти с дарба в областта на театралното и музикалното изкуство. Целта на училището е да поставя възпитаниците си в мултикултурна артистична среда, да провокира таланта им, за да разкрият целия си потенциал.

 

Основател и идеолог на „Акатамус“ е Юлия Аткова, която притежава над 40 годишен опит в областта на българското образование и 25 години практика като директор на учебно заведение. „Акатамус” е като една лаборатория за отглеждане на даровити деца  в среда, в която знанията са приключение, а забавлението – сериозно занимание. Те ще могат свободно и спокойно да експериментират, да открият неподозирани досега дарби и таланти и да ги надградят под умелото ръководство на посветени учители и професионалисти“ – споделя Юлия Аткова и представя част от екипа в училището.

 

Директор на театралния департамент в „Акатамус“ е режисьорът Антон Радославов. Отделът за музикално изкуство е поверен на Даниела Станкова - академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Сред първите членове на специално учредения творчески съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.

 

Училището стартира с прием в две основни паралелки: по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”. Професионална частна гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус” ще даде възможност за  частични и пълни стипендии на талантливи деца на актьори и хора на изкуството в затруднено положение и деца -сираци или от семейства в неравностойно положение.

 

„Вярвам, че ако на едно даровито дете бъде осигурена подходяща среда с възможност за развитие, това ще помогне за разгръщане на таланта му и за пълноценното му развитие като личност. Учениците ни ще бъдат възпитавани в откритост, честност и почтеност, интелигентно любопитство и социална ангажираност, собствено достойнство и критично мислене. С екипа ни силно вярваме, че това насърчава вярата в собствените възможности и засилва желанието за успех.“, коментира Юлия Аткова – основател на училището.

 

 

Повече за „Акатамус“

 

Професионална частна гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус” е естествено продължение на Детска градина и Основно училище „Куест”, създадени преди повече от 25 години. Вдъхновени от постиженията на много свои възпитаници, намерили успешна творческа реализация, екипът на „Куест“ създава условия и атмосфера децата с изявени дарби и таланти в сферата на музикалното и театралното изкуство да ги развият и усъвършенстват в новия проект „Акатамус“.

 

 

Обучението в „Акатамус” ще съчетава традиционните методи в изпълнение на учебните програми на МОН с иновативни подходи за адаптиране към новото поколение и предизвикателствата на съвременните изисквания. Часовете по предприемачество се допълват от мениджмънт, икономика, иновация, маркетинг, реклама, финанси и кариерно развитие.

 

Паралелките, които се откриват са по „Актьорско майсторство” и „Поп и джаз пеене”, като всяка от тях има своите специфики.

 

Актьорско майсторство - Уроците по актьорско майсторство включват: драматична игра, разиграване на истории, пътешествие с въображение, театрални игри, импровизации, музика и танци в различни стилове, реч и драма , композиция. Целта е осъзнаване на драматичния потенциал на всяко дете и създаване на условия, в които децата да експериментират, да откриват, и да бъдат предизвикани да развиват творческите си способности.

 

Поп и джаз пеене - С програмата по „Поп и джаз пеене” се цели учениците да придобият вокално-изпълнителски умения за солово изпълнение на жанрови творби от основни стилови наклонения в поп и джаз музиката. Те включват: развиване на музикалната памет, овладяване и прилагане на основните вокално-технически похвати, стимулиране на импровизационен усет и интерпретаторски умения и други.

 

Книжният фестивал "Пловдив чете" 2022, Литературен салон Spirt & Spirit и издателство "Жанет 45" ви канят на среща-разговор с писателя Радослав Парушев с модератор Александър Секулов на 17 май 2022, вторник, от 9:00 часа в клуб "Петното на Роршах", на ул. "Йоаким Груев" 36. Входът е свободен. Разговорът е посветен на новия сборник с разкази „От тази страна на смъртта“.

"Не – Радослав Парушев не се отказва, появява се отново. Този път като автор на може би най-добрия му белетристичен сборник от публикуваните досега. Деветнайсетте истории, разказани в книгата, представляват пъстра, леко маниакална група, която обединява историчното с дистопичното, сериозното, рационалното с чистата и донякъде вулгарна комедия. И всичко това с едничката цел да направи читателя щастлив или поне по-малко нещастен."

Фестивалът „Пловдив чете“ – 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града.

 

Дружество на писателите – Пловдив кани на пето четене от тазгодишното издание на проекта „Писателите и Пловдив“ на 17 май от 18 часа в залата на ул. Княз Александър I Батенберг 27.

Проектът се осъществява за шеста поредна година с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

В четенето участват 10 автори, членове на Дружеството – Антон Баев, Геновева Цандева, Дина Минева, Иван Христов, Иванка Янкова, Йорданка Гецова, Любка Славова, Петя Лалбонова, Радка Топалова и Светла Панайотова.

 

Тържествената церемония за връчване на Награди „Пловдив“ ще се състои на 18 май в Държавен куклен театър. Тази година една от най-обичаните културни институции в града чества 75-годишен юбилей, затова домакините са подготвили много изненади в спектакъла, озаглавен „Бъдещето е в нашите ръце”. Той се осъществява в партньорство с Община Пловдив, БНТ1, Драматичен театър - Пловдив, Държавна опера- Пловдив. Водещи на церемонията ще са обичаната актриса Йоана Буковска – Давидова и актьори от Държавен куклен театър – Пловдив.

Сценариен екип на церемонията за Награди „Пловдив“: Ева Кьосовска, Веселин Бойдев, Петър Влайков, режисьор - Ева Кьосовска и Веселин Бойдев. Реализацията на спектакъла се осъществява, съвместно с Екип на БНТ-1. Церемонията ще се предава директно по БНТ. На откритото пространство до Римския стадион ще бъде разположен видео екран, на който също може да се проследи церемонията на живо.

Номинираните и гостите ще бъдат посрещнати с червен килим, а Община Пловдив и Държавен куклен театър Пловдив обявиха и благотворителна кауза, която започна преди седмици и продължава и в деня на церемонията. Всички, които желаят, могат да донесат детска книжка по свой избор, която да оставят в „Къщичката за книги“  във фоайето на Кукления театър. Събраните книги ще бъдат дарени на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ за нуждите на болничното училище и лежащо болните деца и ученици.

Припомняме, че престижното отличие „Награда Пловдив“ се връчва всяка година на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година. Общо 54 предложения бяха внесени за удостояване с „Награда Пловдив“ за събития и културни факти, реализирани през предходната 2021 година в общо 12-те категории. Отново бе отчетен голям интерес и към Специалната награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос в областта на изкуството и културата. Там предложенията бяха 12. На своето първо заседание, отделните комисии, съставени от специалисти в сферата на културата – изявени пловдивски творци, писатели, издатели, преводачи, художници, музиканти и т.н., имаха задача да гласуват и определят номинациите -  не повече от 3 в отделните категории.

На второто заседание на 16 и 17 май, те ще трябва да решат кой печели наградата във всяка категория. Статутът допуска и възможността да не се връчи награда, ако журито прецени. Припомняме, че наградата е 2000 лева, диплом, статуетка, а за „Специална награда за цялостен принос – 10 000 лева, диплом и статуетка.

Решението на комисиите се пази в тайна, а победителите в 12-те категории, както и носителят за Специалната награда ще бъдат обявени на церемонията на 18 май, в 19.30 часа в Държавен куклен театър – Пловдив.

ПРИПОМНЯМЕ КОИ СА НОМИНИРАНИТЕ:

РАЗДЕЛ „ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА И ХУМАНИТАРИСТИКА”

Владислав Христов – за „Мопсът на Вазов“, сборник с кратки разкази и миниатюри

Красимир Димовски - за „Момичето, което предсказваше миналото.  13 невръстни разказа“,  сборник с разкази

РАЗДЕЛ „ХУДОЖЕСТВЕН ПРЕВОД“ 

Васил Самоковлиев - За художествен превод от чешки език на новелата „Сватби в къщата“ от Бохумил Храбал – първата книга от автобиографичната трилогия на Храбал

Здравка Петрова -  За художествен превод от руски език на книгата „Записки на блокадния човек“ от Лидия Гинзбург

РАЗДЕЛ „ЖУРНАЛИСТИКА В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА“

Антон  Баев -   За “Начо On My Mind“ - документални записки от интервюта с една от най-забележителните фигури в българската култура Атанас Кръстев – Начо Културата

РАЗДЕЛ „АРХИТЕКТУРА И ЕСТЕТИЗАЦИЯ НА ГРАДСКАТА СРЕДА“

 „Арконт Дизайн“ ООД, като част от ДЗЗД „Форум Дизайн“ - ръководител колектив  арх. Радка Стефанова- За комплекс от два обекта, функциониращи в сферата на образованието:

основен ремонт и реконструкция на Детска градина „Перуника“  и основен ремонт и реконструкция на СУ „Любен Каравелов“ – сграда 2

РАЗДЕЛ „МУЗИКА“ 

Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ – Дивизи ЕООД - За „Приказки в оркестъра“ – заключителен концерт на проекта „Деца в оркестъра“

Държавна опера – Пловдив - За рок операта „Исус Христос Суперзвезда“ от Андрю Лойд  Уебър и Тим Райс  с режисьор Веселка Кунчева и диригент Константин Добройков

Ивайло Михайлов, тенор - За високи художествени постижения при реализирането и изпълнението на цикъла „Опера бутик – Песните на Пучини”.

РАЗДЕЛ „ТАНЦОВО ИЗКУСТВО“

Мюзикхолен театър – Пловдив -За танцово-театрален мултимедиен шоу спектакъл „Прераждане“, Хореография, сценарий и мултимедия-  Николай Серафимов, режисьор - Васил Караманлиев

Държавна опера – Пловдив - За балетния спектакъл "Лукчо" от Карен Хачатурян по книгата на Джани Родари, с хореограф Ангелина Гаврилова

РАЗДЕЛ „ТЕАТЪР“

Постановъчния екип и актьорския състав на спектакъла „Коприна“ -  Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“– Пловдив -За спектакъла „Коприна“, по романа на Алесандро Барико, драматизация на Александър Секулов, по повод 140-годишнината от създаването на театъра. Режисьор Диана Добрева.

РАЗДЕЛ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“

Севдалина Кочевска и Петър Кочевски-За съвместна изложба „Без герои“ в изложбена зала „2019“

Силвия Митовска и Петър Белев-За съвместна изложба „Persona“ в изложбена зала „2019“

Ангел Гешев - За изложба „Срещи“ в арт ателие „Веселин Русев“

РАЗДЕЛ „АУДИОВИЗУАЛНИ ИЗКУСТВА, ФОТОГРАФИЯ И ОПЕРАТОРСКО МАЙСТОРСТВО“

Георги Вачев - За фотографска изложба „Музи“ в постоянната експозиция  „Мексиканско изкуство“ на ГХГ, част от програмата на фестивала „Международни фотографски срещи“

Александър Карамфилов - За поредицата „Мемоарите на един артист“ – публицистичен проект, насочен към артистите от Драматичен театър – Пловдив в MediaCafe.bg

РАЗДЕЛ „ОПАЗВАНЕ НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО И СЪХРАНЯВАНЕ НА ПАМЕТТА“

Камара на архитектите в България – Регионална колегия Пловдив, Съвет с председател арх. Чавдар Танев и членове арх. Галя Кръстева, арх. Георги Шопов, арх. Димитър Балджиев, арх. Ива Стоянова, арх. Пламен Делижов и арх. Юлия Георгиева- За проведена дискусия: „Архитектурата като монументално изкуство. Братската могила – минало, настояще, бъдеще“ в рамките на „Архитектурен Форум Пловдив 2021“

БНТ Пловдив - За документалната поредица „Открий  Пловдив“ – десет кратки филма, посветени на историческите, архитектурни и културни забележителности на Пловдив

РАЗДЕЛ „ПРОИЗВЕДЕНИЕ НА ИЗКУСТВОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ДЕЦА“

Постановъчният екип и актьорския състав на спектакъла „Бомбето“ - Държавен куклен театър – Пловдив - За „Бомбето“ по Йордан Радичков – семеен спектакъл за деца 12+ години и техните родители

Невена Кючукова, художествен ръководител, композитор - За концерт-спектакъл „Пеещите котенца и приятели“ по повод Деня на детето в Летен театър на Бунарджика

РАЗДЕЛ „СЪВРЕМЕННИ МУЛТИЖАНРОВИ ИЗКУСТВА“

Държавна опера – Пловдив - За мултимедийният музикално-танцов спектакъл „Кармина Бурана“ от Карл Орф на върха на хълм Бунарджика, част от OPERA OPEN 2021

Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив -Четири впечатляващи арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy 2021, полифонично изграден мултижанров продукт на възпитаници и преподаватели от АМТИИ

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ И ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС

Леонард Капон, режисьор - За изключителен принос в развитието на изкуството, културата, кукления театър за деца и възрастни и над 170 реализирани постановки в страната и чужбина.

 Кръстю Кръстев – директор и главен художествен ръководител на Драматичен театър – Пловдив от 2010 г. -  За изключително високи творчески постижения в областта на културния и театрален мениджмънт,  поддържане на високо художествено и професионално ниво на театралната продукция, поддържане на най-високи професионални стандарти в театралното изкуство, довели до спечелени близо 50 награди „Икар”, „Аскеер”, „Пловдив” и други.

 

 

Градска художествена галерия – Пловдив продължава реализацията на една от своите важни програми - представяне на известни пловдивски артисти, работещи в различни стилови направления в отделните визуални изкуства. В две последователни години досега екипът на галерията осъществи при голям интерес на посетители и специалисти  специализираните колективни изложби: „Графиката сега – Пловдив 2020“ и „Живописта сега – Пловдив 2021“. Автор на идеята и куратор на изложбите е Моника Роменска – художник и дългогодишен уредник в галерията.

Високата стойност на реализацията беше оценена с Награда „Пловдив“ през миналата година (за графичната изложба).

Сега предстои откриването на третата експозиция, посветена на пловдивската скулптура. За участие в проекта „Скулптурата сега – Пловдив 2022“ са поканени 21 автори от различни поколения да представят свои знакови пластични произведения и работни рисунки. Творците са свързани житейски и творчески с Пловдив и областта. Стремежът на куратора е това своеобразно изследване да обхване цялото разнообразие от теми, художествени техники и стилове, уплътняващо представата за високото ниво на пловдивската скулптура. Същевременно чрез селекцията се насърчават млади автори, които сега се утвърждават в тази сложна и трудна сфера на изкуството.

Дата и час на откриването: 20.05.2022 г.; от 18:00 ч.

Място: Изложбена зала „2019“, ул. Гладстон“ №32

Продължителност: 20.05 – 18.06.2022 г.

Участници: Атанас Колев, Васил Маргаритов, Гроздан Илков – Графа, Димитър Рашков, Димитър Чонов, Евелина Петкова, Жорж Сопаджиев, Иван Иванов, Иван Тотев, Лина Маджарова, Лора Пармакова, Любен Хранов, Милена Бочукова, Огнян Читаков, Саркис Нерсесян, Свилен Костадинов, Стефан Ненов Стоян Заваринов, Цветелина Ангелова, Цвятко Сиромашки, Янко Ненов.

 

Интервю с Дарио Де Анджелис, познат като Дарио Деа, и Матиа Фери - (Паким), за всичко, което са подготвили за пловдивската публика и за впечатленията им от под тепетата

Броени часове остават до партито на двама от най-бързоизгряващите италиански ди джеи в Пловдив и клуб VOID вече се подготвя за мелодичния хаус и техно саунд, който ще го изпълни тази вечер.

Събитието се организира от Urge To Dance - български звукозаписен лейбъл, чиято мисия е неспирното търсене на музиката, която те кара да танцуваш, а за посетителите на пре-партито в Bally Club ще има специални изненада - възможността за спечелване на ВИП пасове. Началният час е 23 часа, като билети може да си закупите както предварително, така и на място във VOID.

Малко преди мероприятието, екипът на Под тепето се свърза с Дарио – на път за Пловдив по време на неговото 17 часово пътуване след фестивала Стихия в Узбекистан, и с Packim – на път от Болоня, за да разбере какво са подготвили  и какви са очакванията им от пловдивската публика:

събитие хаус музика

Какво знаете за България и за Пловдив?

Дарио: Първото нещо, което знам за Пловдив е, че това е родният град на моя приятел и съосновател на Urge To Dance, Максим (Крембо), което си е страхотно начало. Знам също, че това е вторият по големина град в България и че през последните няколко години има постоянен ръст на културните и артистични събития.

Packim: За мен това ще е първото посещение в България. Познавам няколко страхотни изпълнители, които са участвали в много готини клубове и знам, че нощният живот е доста активен. Също така съм много любопитен да посетя красивия Пловдив и неговите паметници, така че определено чакам с нетърпение съботата!

Дарио, ти вече беше в София с Echonomist през октомври 2020 г., какво беше първото ти впечатление за България и феновете?

Дарио: Когато дойдох предния път, очевидно беше специфично преживяване, тъй като Covid все още беше в разгара си и не знаехме точно какво да очакваме и как ще се чувстват хората. За щастие публиката беше много подкрепяща и дори знам за фенове, дошли от съседни страни, специално за да присъстват на това парти. Смятам, че нашата музика все още е сравнително непозната в България и бях наистина щастлив да видя такава положителна реакция.

Какви са очакванията ви от публиката в Пловдив?

Дарио: Обикновено предпочитам да не мисля твърде много за очаквания и просто да присъствам, но ако трябва да направя някои прогнози, мисля, че публиката ще бъде наистина развълнувана и надявам се отворена към нашия стил на музика.

Packim: Както вече казах, за първи път съм в Пловдив, но виждайки професионализма и вниманието към детайла, които екипът на “Urge To Dance” ни показа, очаквам много топлина и голямо желание да се забавляваме заедно. Ще бъде дълга нощ на музика, забавление и страст!

Можете ли да ни разкриете какво сте подготвили за тази вечер и какво бихте искали да накарате феновете да почувстват след партито?

Дарио: В крайна сметка наистина бих искал публиката да се забавлява и да се надявам да ги вдъхновим да научат повече за нашия вид музика. Обикновено подготвяме широка гама от парчета от различни стилове, както нови, така и класически, но в крайна сметка винаги импровизираме, в зависимост от хората, които имаме пред нас.

Packim: Очевидно не е първият път, когато участвам заедно с моя приятел Дарио. С него изпитвам уникално чувство, както с никой друг. Забавно е, защото, когато избираме нова музика (аз съм в Италия, а той в Португалия), когато сравняваме нашите селекции, често осъзнаваме, че имаме едни и същи песни, така че е ясно, че сме на една и съща вълна. Обичаме да караме хората да танцуват със „силни“ парчета, но в същото време ги разтърсваме и с вокали, атмосфера и мелодии; обичаме да редуваме на дансинга моменти на спокойствие и след това да го накараме да избухне отново… И това е, което ще правя в Пловдив.

Чухме, че може да има специално b2b между вас... подготвяте ли се предварително, когато решите, че ще пускате b2b?

Дарио: Правили сме го заедно няколко пъти към този момент и наистина се наслаждаваме на стиловете и техниката на смесване и винаги се опитваме да се вдъхновяваме един друг. Подготвяме някои споделени папки преди всяко събитие, за да сме сигурни, че сме на една и съща страница, но винаги оставяме много място за импровизация, тъй като сме пускали за много различни публики в много различни страни.

Packim: Със сигурност ще изпитате магията! Нямаме фиксиран набор, тъй като подготвяме много голям плейлист. Това ни дава възможност да бъдем увлечени от емоциите на момента и усещането на дансинга. Обичаме да пускаме някои ''евъргрийн'' парчета от нашето детство, които винаги носим със себе си и дори по тази тема имаме много сходен вкус.

Какво е най-голямото предизвикателство, когато правите b2b?

Дарио: Понякога може да е предизвикателство да имаш правилната химия с друг артист, особено ако не се познавате добре. Когато 2-ма артисти могат да оставят настрана егото си, за да пускат музика заедно и да направят нещо по-голямо, това се превръща в магическо преживяване, а с Mattia намерихме тази химия от първия път, когато свирихме заедно.

Packim: Няма предизвикателство. И двамата се доверяваме един на друг и се разбираме много добре, така че по време на нашите сетове, след като се настроим, Дарио знае какво иска Матиа, а Матиа знае какво иска Дарио. Ние общуваме много както в нормалния живот, така и по време на нашите сетове и мисля, че това е ключът към връзката ни. Когато сме в клуба, се увличаме. Истинското предизвикателство е да ви накараме да се забавлявате и да се събудите на следващия ден с нашата музика в главата!

Какво следва след Пловдив?

Дарио: С Матиа предстоят много проекти, както заедно, така и поотделно, така че очаквайте много натоварена 2-ра половина на 2022 г.! Очаквам с нетърпение следващия ни сет (Barcelona OFFSonar през юни) и нямам търпение да споделя предстоящите ни издания!

Packim: Ще имаме среща заедно на 16 юни за Barcelona OFFSonar в Macarena с екипа на Twelve Notes (Multinotes) и някои летни събития, които все още не можем да разкрием. Наскоро приключихме заедно с продуцирането на нова музика, която ще можем да споделим към края на 2022 г. и сме много развълнувани от това!

 

Страница 1 от 2038

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…