Print this page

Петър Салчев, оркестърът на операта и Мирослава Кацарова със специално събитие преди празниците

В навечерието на най-красивия празник - Рождество Христово пловдивчани ще могат да се насладят на едно красиво и мечтателно предколедно музикално събитие в Дом на културата "Борис Христов" -. One ballad night symphony .Това е концерт на джаз певеца Петър Салчев и симфоничния оркестър на Държавна Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Специален гост е Мирослава Кацарова.

Eдни от най-красивите баладични теми, останали в историята на музиката, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика, звучат в концерта "One ballad night" .

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието му. Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми  като My funny Valentine,  How deep is the ocean,  Slow hot wind,  Amapola.

Баладата е трудно изкуство, това е музика на наситените със съдържание паузи. То е другата инвенция в музиката -  с малко изразни средства да казваш много.  Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми.

One ballad night e проект, подготвен с много любов, с много смирение и призив за повече обич между хората. Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната.
Музиката в One ballad night е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм. Това ще се случи на 16 декември в Дома на културата.We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…