Забавният моноспектакъл „Приятно ми е, Ива!“ гостува на пловдивска сцена

 

С 2 награди ИКАР и Златен кукерикон, представлението на Ива Тодорова пленява със самоирония и свежо чувство за хумор

 

„Приятно ми е, Ива!“ е името на моноспектакъла на актрисата Ива Тодорова, който пловдивчани ще видят на 7 март 2021 г., неделя, от 19 часа на сцената на Дома на културата „Борис Христов“, съвсем в навечерието на красивия женски празник 8 март. Режисьор на спектакъла и постановъчен консултант е  Стоян Радев, сценографията е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев, костюми -  Елица Георгиева.

Моноспектакълът „Приятно ми е, Ива!“ е от афиша на Театър 199, автор е Ива Тодорова и е отличен с няколко престижни награди:

Ива Тодорова - награда "Икар" 2019 г. за водеща женска роля;

„Приятно ми е, Ива!“ - награда "Икар" 2019 г. за драматургичен текст;

Ива Тодорова - извънредна награда "Златен кукерикон" 2019 за индивидуално театрално постижение;

Ива Тодорова - номинация "Икар" 2019 г. за водеща женска роля;

„Приятно ми е, Ива!“ - номинация "Икар" 2019 г. за драматургичен текст.

Сюжетът е изключително забавен, а житейските ситуации, които Ива пресъздава са наситени с много жив хумор и талант.

„Хич не Ви се ходи на работа? Естествено! Но какво да кажете на шефа? Бъдете изобретателни. Изберете кое от оправданията по-долу би било разумно да изтъкнете по телефона.

Прокапа ми парното и покривът също. Плувам.

Детето не иска да ходи на градина.

Баба ми почина.

Баба ми почина. И дядо й също.

Сестра ми роди четиризнаци. Зет ми припадна.

Махмурлук!

Вече съм на седма бира.

От затвора се обаждам.

Имам въшки.

Ламата ми боледува.

Удари ме ток. Умирам.

Ударих шестица от тотото. (Дочуване!)

Сами в къщи може да се заемете с приятни занимания...“

 

Представлението е с продължителност 90 минути.

Билети на цена 15,18 и 20 лева вече се продават на каса МаскАрт в Дома на културата.

 

Вижте и няколко отзиви за спектакъла:

"Представлението „Приятно ми е, Ива!“ е скритото бижу на театралния сезон."

Елеонора Стайкова, debati.bg;

 

"След толкова много години Ива се появява с истински свеж, спокоен, интелигентен и чувствителен глас. Тя излъчва чистота, проникновение, колебание, емоционалност и уязвимост, което прави сценичното случване истинско, автентично и затова много мощно."

Мира Тодорова, dramaturgynew.net;

 

"Този театрален сезон ще се окаже доста качествен, а дори на неговия фон блести и впечатлява „Приятно ми е, Ива!“- възхитителният и вълнуващ моноспектакъл на Ива Тодорова. Актриса (на Крикор Азарян, аз я помня от събитието "Аркадия" по Том Стопард и "Женитба" на Гогол), емигрант, съпруга, рекламен директор в списание - Ива непосредствено, живо, енергично и с искрящо от оригиналност, самоирония и свежест чувство за хумор ни пленява за час и половина (не ги усетих, съзнавате ли, какво значи това за представление, в което на почти голата сцена е един-единствен човек)."

Боян Атанасов, boyan-ata.blogspot.com;

"Заслугата на Ива Тодорова е, че открива пространство за жената като център на театралната сцена и говори за нея като жена, а не като мъжете автори, търсещи у жената геройското, апостолското или жертвоготовното."

Димитър Стайков, Площад Славейков;

 

"Хуморът й предизвиква смях до сълзи. Залата диша и живее с актрисата. Намира общото на своя с нейния житейски разказ, радва се, усъмнява се, изненадва се. А някъде там отдолу е скрита болката, дълбочината на преживяното е оставило следи, но това не е най-важното. Важното е да си истински и да продължиш напред."

Ина Божидарова, "Литературен вестник";

 

"Повече от десетилетие по-късно, след неочакваните лични и професионални завои, които съдбата й поднесе (тя замина задълго в Италия, където се наложи да се сбогува с театъра, но и срещна своя бъдещ съпруг), Ива Тодорова е отново на сцената и отново прави онова, в което е толкова добра – играе.

Асен Терзиев, в-к "Капитал";

 

"Ива прекрасно удържа своя монолог в рамките на умно разказаните случки, преминаващи неусетно в напълно сериозни въпроси. Голямото смеене в залата понякога спира и настъпва пълна тишина – именно тя вероятно е най-голямото доказателство, че това е наистина добър театър.

Казано с две думи: веднага отивайте да се запознаете с Ива.

Елица Павлович, momichetata.com

 

Отново на 7 март, неделя, от 11 часа, в Дома на културата „Борис Христов“  малките зрители ще могат да видят детския спектакъл  „Музикално магазинче“.

 

Билети на касата на МаскАрт

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…