Студенти от магистърска програма „Съвременни танцови техники“ с ръководител проф. д-р Желка Табакова и възпитаниците на доц, Весела Статкова от специалност „Сценография“ ще представят танцов спектакъл на камерната сцена в Драматичния театър в Пловдив.

„Съвременни хореографски силуети“ е дипломен спектакъл на магистрите от „Съвременни танцови техники“. Поводът е 50-та годишнина на катедра „Хореография“ и 10 години от създаване на специалността. Програмата ще започне с хореография на проф. Хикмет Мехмедов и музиката на Рихард Щраус от „Саломе“. Библейската история ще бъде преразказана чрез танца на Емона Георгиева, която следва „Балетна педагогика“ в III курс. Спектакълът ще продължи с видеотанц „Силата на любовта“ с хореография на Гу Ювен. След това петима студенти ще се превъплатят в образите на вода, земя, въздух, огън и човек и ще пресъздадат постановката „Човекът, който се помисли за Бог“. По хореография на Катерина Тикова на сцената ще излязат Иван Панайотов, Беатрис Димитрова, Русалия Игнатова, Гу Ювън и Ема Факелова. Студентите ще изпълнят хореографии и на Ирина Бъчварова, Валя Варнева, Иван Панайотов и Гуан Зихан. Ръководител на магистърската програма „Съвременни танцови техники“ е проф. д-р Желка Табакова, на специалност „Сценография“ е доц. Весела Статкова, а на проекта – проф. д-р Антон Андонов.

Танцовият студентски спектакъл „Съвременни хореографски силуети“ ще се проведе на 27 май 2024 г., понеделник, от 19 часа в Драматичен театър – Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…