„БиБоп кафе“ – Пловдив ще ни предложи популярни афро-перуански песни, смесени с инструментални и джаз парчета и други съвременни музикални жанрове. Атрактивният концерт на група Ritmos Negros ще бъде на 27 октомври от 22.00 ч.

Ritmos Negros е група, която творчески интерпретира афро-перуанска музика (жанр, произхождащ от перуанското крайбрежие) като смесват африкански, андски и европейски фолклорни елементи. Музикалното им шоу шоу прави историческо пътешествие през музиката, изследвайки социалните проблеми и народните традиции в Перу. 

Бандата е създанена през 2016г. от Пиеро Епифаниа от Перу, който смесва традиционните перуански инструменти като кахон с гайда и кавал и създава иновативни музикални проекти. Другите членове на групата са Симеон Леонидов – китара и беквокали и Борис Таслев – бас китара и беквокали. В момента записват първият си студиен албум, част от който ще чуем на на 27.10. от 22:00 ч. в „БиБоп кафе“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…