Print this page

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ ще се играе три пъти тази неделя

Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет – “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в Концертна зала на Радио Пловдив, ул. „Дондуков“, 2 от 15.00, 17.00 и 19.00 часа на 27 януари /неделя/.

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro“ заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Думите ще се „движат“, както се пее в химна на ромите „Джелем, джелем“, за да потопят публиката в универсалния език на изкуството.

Заключителният спектакъл „Аз Ние“ / „I We“ / „Io Noi“ е режисиран от Миммо Конте, драматургия на Карлота Витале, хореография на Надя Казамасима и Андреа Сантантони. Той е част от проекта „Aw(E)are“, който се реализира като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Партньори на италианците са  Младежки клуб „Рома“ и IAC – Център за интегрирани изкуства – Матера. Компанията „Gommalacca Teatro“ е и единствената, която реализира паралелно два проекта към Пловдив и Матера – столици на културата.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…