Print this page

Един спектакъл, който първо здраво ще ви разсмее, после малко ще ви натъжи, а накрая ще ви изпрати с преизпълнени сетива!

ЖИВАК е авторски дебют на актьора Димитър Живков като автор на пиеса. Историята е посветена на врачанския манталитет, чувството за хумор и светоглед на хората от Северозападна България, един много специфичен регион.  

Пиесата обединява три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, минавайки през озновните етапи от живота на човека – семейство, казарма, първа любов, сватба, раждане, смърт.  

Бизнесменът Здравко Димитров репетира своята реч по случай годишнината на фирмата, която управлява, по телефона той дава нареждане за купуване на земи от района, в който е роден. Изнервен и притеснен, той разбира че думите в неговата реч за кухи фрази, и че в битката за повече пари и кариера е изгубил себе си. Неочаквано се пробужда истинското му Аз в отражението на огледалото. Първата история, която той разказва е за казармата, за срещата с най-добрия му приятел Снайпера и първата му любов – Ана.  Втората история е за сватбата на брат му  Йоско и за начина, по който врачанци се веселят и празнуват. История за инициацията на дивия младеж в силен и стабилен мъж.Третата история е за една странна и много грозна жена на име Буба, която се заселва в селото на Здравко. Заради грозотата й съселяните я отбягвали, но тя била добра по душа. Една от стариците организира заговор срещу нея като я обвинява в кражба на кокошка. Здравко защитава Буба и разбира, че в него живее Доброто. Не след дълго Буба умира, макар и млада. В селото построяват църква, с пари които тази грозна жена е завещала на това дело. Минавайки през тези спомени бизнесменът решава да не продава земята, а да се върне в селото и да служи в църквата. Изигран с патос и майсторство, този спектакъл разкрива борбата с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот. 

Спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. 
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.
Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. 
Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Димитър Живков е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва  НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”. Снима се в киното, телевизията, дублира филми. ЖИВАК” е дебютната му пиеса. 

Постановката ще се изиграе на 27.02.2015 г. в салона на Кукления театър от 19.00

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…