Режисьорът Диана Добрева отново ще се качи на театралната сцена и в аплоато си на актриса. Тя ще играе в новия си спектакъл "Едип и пророците" на пловдивския театър. Премиерата е на 10 и 11 април, а билетите за новата заглавия на пловдивската драма се изкупуват бързо.

 

Едип и пророците" по Софокъл отново е по текст на Александър Секулов. Сценографията е дело на Мира Каланова, по костюмите работи Марина Райчинова, а музиката и саунд дизайнът са дело на Петя Диманова и Явор Карагитлиев. Хореограф на спектакъла е Стефан Йорданов, а автор на мултимедията е Желязко Тотев Александра Докова е асистент режисьор Фотограф е Георги Вачев, а по дизайна на плаката е работила Ралица Русева.

 

Заедно с Диана Добрева на сцената ще видим актьорите Константин Еленков, Ивана Папазова, Маргита Гошева, Елена Кабасакалова, Симеон Алексиев, Ивайло Христов, Борис Кръстев, Мартин Раков, Златко Шарков.

 

„Едип и пророците“ е спектакъл за проглеждането на сърцето. За просветлението, което те спохожда, когато приемеш грешките, платиш заблудите, надмогнеш скръбта и разбереш как и защо да си жив. За отместването на илюзиите, за надникването към бистрия извор, където виждаш смиреното си лице. „Едип и пророците“ е спектакъл за смелостта да излезеш отвъд света, пълен с гадатели на нищото, с вестители на катастрофи, с клакьори на хаоса. „Едип и пророците“ е песен за възхитителния кураж да бъдеш човек, пише в анонса на пловдивския театър.

 

Проектът е реализиран по програма "Наследство 2023" на фондация "Пловдив 2019".

 

17 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…