Кукленият театър в Пловдив започва своя 78-ми сезон! Билетите за представленията през месец септември са вече в продажба.

 

Екипът на театъра стартира сезона след участия на международни фестивали у нас и в чужбина и престижна награда.

 

През юли трупата гостува в Риека, Хърватия на първото издание на Международния фестивал „Лято в Риека“ със спектакъла в кутия за един зрител „Приказка за оловния войник“. Там беше представен и уличният спектакъл на СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много““ – „Пешеходна зона“.  Това е второ гостуване на театъра в Хърватия през последните няколко сезона.

 

През август спектаклите „Болен здрав носи “ и „Роня, дъщерята на разбойника“ бяха част от програмата на Международния куклен фестивал „Дни на куклите“ в град Бургас и на Международния фестивал за куклен и площаден театър „Арлекино и Марионета“ в Черноморец и Созопол.

 

Освен участията в престижните фестивали, Държавен куклен театър – Пловдив  получи и награда „ПроКултура“.  В рамките на X Национална конференция „Достъп на младите хора до култура” в Бургас, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт отличиха театъра в категория „Държавен културен институт“ за постоянно развитие на дейности и инициативи, разширяващи достъпа на младите хора до култура, освен чрез насочени към млада публика представления, и чрез фестивали, пленери, изложби, въвеждане на нови жанрове и предоставяне на сцена на творци със специални потребности.

 

В категория „Културна организация“  СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много“ получи Диплом за отличие.

 

Съвсем скоро очаквайте информация за предстоящия Фестивал за улични изкуства ThetaAir, както и за събитията с участието на кукления театър през септември.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…