Print this page

На 25 март 1616 година Уилиям Шекспир пише последната си пиеса - своето завещание. Арт-сцена „4хП“ ви предлага да вземете част от Шекспир със себе си. В петък 20 март от 19:00 час и събота 21 март от 19:00 часа ще се играят представленията „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ и „Хамлет или три момчета и едно момиче“.

„Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“

Запознайте се с едно момче и едно момиче, които не подозирате че съществуват. Този път – не за да видите колко от вас има в Шекспир и колко от Шекспир във вас, а за да се откажете от себе си, от мислите, от логиката си, от морала, от семейството и обществото си и да си кажете „Аз не съм това, което съм, защото съм само това, което съм. Така вече става!“.
Режисьор:
Николай Георгиев
Текстове:
У.Шекспир
Хореограф:
Петя Йосифова

„Хамлет или три момчета и едно момиче“

Три момчета и едно момиче е жестоката реплика на Шекспир формулирана от Ян Кот и хвърлена като ръкавица в лицето на нашето жестокo “днес”, жестока сценична визия за убийството не на Хамлет, а на “гена”Хамлет – за да изчезне той завинаги и да не тормози повече човешкия род.
Колко близо сме до Светото Писание и до историята за Христос и цар Ирод.
Режисьор:
Николай Георгиев
Текстове:
У.Шекспир, Хайнер Мюлер
Идея:
проф. Ян Кот
Хореограф:
Петя Йосифова

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…