Кварталът осъмна непристъпен за автомобили и с блокирани улици

Монтират високотехнологичните заместители на писоарите


Историческият в технологично отношение момент за Квартала на творческите индустрии настъпи именно в днешната дъждовна утрин на юни. След като култовите писоари отидоха в небитието преди двадесетина дни, тази сутрин Капана осъмна непристъпен за автомобили и с блокирани улици заради доставката на високотехнологичните тоалетни.   

Единствената улица, по която се влиза в квартала с автомобили - „Железарска“, е непристъпна. Патрулна кола е блокирала движението откъм „Цар Борис III Обединител“, ТИР-ът с двете кабинки за 180 000 лева е паркиран на завоя с „Йоаким Груев“, а перпендикулярно на него е тежкотоварния кран, който трябва да ги разтовари.

Логистичната операция върви под зоркото наблюдение на представители на фирмата доставчик „Екотой“ и поръчителите от ОП „Чистота“, както и на десетки кибици от квартала и случайни минувачи. Работата върви бавно и с много викове.

Огромен бял джип, брандиран като сервизен на бургаската фирма, която единствена се състезава в обществената поръчка за така наречените „златни кенефи на Чистота“ и спечели, е паркиран неправилно на улица „Железарска“, но това не е проблем нито за присъстващите полицаи, нито за служителя на „Синя зона“ в района. Освен това на огледалото за задно виждане на джипа в нарушение има залепен стикер, който сполучливо имитира, че автомобилът е на лекар.Представители на общинското предприятие „Чистота“, които са на място, коментираха пред репортера ни, че ако всичко върви по план, до края на деня свръх тоалетните вече ще са монтирани. На мястото на писоарите се виждат основите за двете нови автоматични кабинки и оставените В и К и ел. връзки.


 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…