Print this page

Момченцето с царско име е първото бебе, за което е задействана системата за благата вест

През септември в Квартала на творческите индустрии бе монтирана специална система

в рамките на Седмица на съвременното изкуство с тема „Метафораи“ в Пловдив

Хората в Капана първи научиха благата вест за раждането на Петър. Момченцето с царско име е първото бебе, за което премигнаха лампите в квартала днес.

Смарт разработката на АДД България е свързана с три от пловдивските болници с родилни отделения – при всяко новородено бебе, акушерките натискат копче, което активира системата. По този начин лампите в арт-квартала на Пловдив известяват добрата вест с примигване. Проектът „На родените днес“ е на италианеца Алберто Гарути и най-вероятно ще остане да работи и през цялата 2019 година.

Днес, малко след 9 часа за първи път проплаква Петър в АГ болница „Селена”, а от фирмата с вълнение натискат бутона, за да известят жителите и гостите на града под тепетата за хубавата новина. Бебето е в отлично състояние с тегло от 3 килограма. Младите родители съвсем целенасочено избират Пловдив и клиниката, въпреки че живеят в Англия, и се прибират специално, за да споделят този вълнуващ момент със своите близки и приятели.

Екипът на „Под тепето” пожелава много здраве и късмет на новороденото и още такива положителни новини за всички нас в бъдещата Европейска столица на културата.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…