Print this page

Кампанията „Страхът не е секси. Знай своя статус!“ в Пловдив по повод Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит продължава. Безплатни тестове за ХИВ, хепатит В и С ще се правят от 10 до 18 часа в Капана, на ул. Куртевич 3 (галерия PLOVEDIV).  Инициативата на CheckPoint София насърчава хората над 50 години, както и мъжете, които правят секс с  мъже, да се възползват от безплатното и анонимно изследване. Изследванията се извършват от консултант на столичния център, а резултатите стават след 15 минути. 

Благодарение на безплатната акция пловдивчани спестяват близо 80 лева, колкото биха стрували резултатите в клинична лаборатория. От CheckPoint София препоръчват изследвания за сексуално предавани инфекции да се извършват на 3 месеца от хората в активна възраст. Опасности от инфектиране с хепатит има навсякъде – при стоматологични интервенции, маникюр, татуиране, операции, кръвопреливане преди 1992 година и др. Хепатитите са „потайни“ инфекции и могат да бъдат носени от човек много дълго време, преди да се проявят симптоми. Към момента има възможност за напълно излекуване от хепатит С, за острия хроничен хепатит има безплатно поддържащо лечение, а за пациентите с ХИВ инфекция се предоставя безплатна антиретровирусна терапия, която води до това пациентите да не могат да предадат вируса на друг при сексуален контакт или медицинска интервенция, както и подобрява живота им и те не развиват СПИН.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…