Светнаха елхите в още два района на града

Соня Попова

Сръчните помощници на капанския Дядо Коледа започнаха подготовката за празниците в Квартала на творческите индустрии рано тази сутрин. С погледи, вперени в заслепяващото слънце и изтръпнали носове от свежи декемврийски студ, те напредват по главната улица на Капана.

„Фолийни“ са да, също като елхата във фонтана пред общината, радват се на новата дума, влязла в празничния речник майсторите.

На всеки метър виси я топка, я джуфка, тук-там чувалче или еленче увисват закачливо над главите на минувачите.

Понеже хората обичат статистиката не е лошо да споменете, че на такава широка улица като тази, един ред е приблизително 6 метра, подхвърлят сръчковците докато ги снимаме.

За настаняването на коледния дух в квартала се налага дружествен труд. Масите на капанчетата временно се изместват в средата на павираните улици, после се връщат обратно.

В последния ден на ноември коледната украса на площада и Главната улица светнаха с тържествен концерт. В началото на тази седмица елхата в Тракия грейна, а със запалването на празничните ѝ светлини откриха новия парк в района.

Коледно дърво свети от вчера и на кръговото до Панаира. Елхата на кършияклии е пред барелефа на Гагарин. „Запалиха“ я с музикална програма децата от  ДГ „Марица“ в район Северен, имаше и заря.

Общината сложи и няколко коледни дръвчета на  емблематичните стълби на Каменица до надписа Together и призова пловдивчани сами да ги накитят. Вече има готови.

Става по-хубаво, коментират оптимистите.

Пак е скапано, но с гирлянди, контрират песимистите.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…