Кварталът на творческите индустрии очаква хилядите хора, идващи да споделят своя празник

Пенчо Славейков ви очаква на пейка в Капана

Соня Попова

Едно от най-красивите предпразнични чудеса е преобразяването на квартал Капана в уникално коледно градче, сияещо от празнични светлини и пълно. То отваря врати в петъчния 21 декември.

Пет огромни елхи, зелени и светлинни гирлянди, са само част от стилната празнична декорация по малките павирани улички.

На площада, известен като Широкото, тази сутрин на пейка се настани Пенчо Славейков. Поетът е изпънал гръб, кръстосал крак върху крак и наблюдава минувачите. Ако някой го забележи, то непременно иска да се снима с него и Пенчо го прегръща.

Ето какво още би ви примамило към Капана в празничните дни до 25 декември.

Щандовете с коледни лакомства и напитки очакват своите посетители.

Празнична сцена

Тази година организаторите са се постарали особено много и сцената на Коледа в Капана (разположена на Ядрото) ще предложи не само дневна празнична програма, но и вечерни концерти на любими банди.

Дневната програма ще продължи от 22 до 24 декември и ще ни срещне със слънчевите деца и младежи на Пловдив, които ще ни покажат колко са слушали музика тази година. Най-малките участници в програмата още не са проходили и ще танцуват на сцената с помощта на своите майки. А най-големите танцуват като богове и ще споделят уменията си в страхотен суинг уъркшоп на 24.

Всяка вечер, с изключение на коледната, ни очакват по два концерта – един от 19:00 и втори от 20:00 ч. Дневната програма на Празничната ни сцена (Ядрото, ул. Загреб) е тооооолкова богата, че трябва да кликнеш върху афиша, за да я видиш цялата! Очакват те джуджета, вълшебства, песни, танци и настроение, което да те топли чак до края на зимата.

В петък (21.12.) започваме с Le’Push и продължаваме партито с легендата DJ Skill. В събота ще се заредим с настроение с Jimmy’s Band и Blues Traffic, в неделя се изстрелваме в космоса с Керана и Космонавтите, последвани от коледния сет на DJ Todd, а във вторник ще закрием подобаващо с Ейми Уайнхаус трибют и за финал: музикалната находка Compact Voices.

Голям Коледен базар

Ще можем да изберем перфектния ръчно изработен подарък от щандовете на авторския базар, в който над 100 съвременни занаятчии ще изложат приказните си произведения и ще ни залеят с истинска феерия от форми, цветове и въображение.

Празнични изкушения

Естествено, няма да е Коледа без греяно вино, аромати на канела и чай и домашно приготвени сладкиши. От всичко това ще има в изобилие на Коледа в Капана, а какви още вкусни изненади крият уютните павилиони – ще опитаме на място.

Радост за децата

Най-малките гости на Коледа в Капана ще могат да се срещнат с Дядо Коледа и Снежанка, които са приготвили на тях и родителите им стотици подаръци от спонсорите на събитието. Добрият старец и неговата спътница ще са в Капана от 23 до 25 декември, на улица Златарска 22. Освен подаръци, малчуганите ще се радват и на много уъркшопи и изненади, които ги очакват по заплетените улички на Капана.

Тази година базарът е кноцентриран на две-три улички.

Вижте подробности за програмата на официалната страница на събитието във Facebook. 

Организаторите и участниците са подготвили и подаръци.

Време е за изненади под елхата. Дядо Коледа вече пътува към Капана и ще раздава подаръци и от работилницата на TELUS International Bulgaria. Вземи своя подарък на 23, 24 и 25 декември.

Коледа е празник на светлата топлота. Онази, която вкусваме и отпиваме, и по-важното – онази, която си даваме един на друг. Затова всеки декември посвещаваме много усилия и любов на това да създадем място, където светлата топлота никога не свършва. Само сменя притежателите си. Ще я откриете в очите на хилядите хора тук, дошли да споделят своя празник.

За всички, които не могат да дойдат, очаквайте неделната фоторазходка на Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…