Print this page

Сградата на широкото се сдобива с напечатани и налепени „камъни“ и „цветенца“, вместо истинска мазилка и зеленина

Район „Централен“ и пловдивския Инспекторат веднага бяха сезирани за нелепия фалш

Облицовка от тапети получи една от емблематичните къщи в Капана на т.нар. „Широкото“ пространство зад Халите. Работници облепят днес къщата с напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

Къщата от края на миналия век бе в добро състояние и една от приятно изглеждащите в квартала с добре запазения си скромен класически вид. Новата идея на грижещите се за сградата е да я облепят с тапета, който имитира каменна зидария. Вероятно концепцията е имитация на съседни сгради, в които автентичните вековни камъни, от които е изградена къщата си личат.

В случая идеята втрещи съкварталците – оригиналният вид на къщата е с мазилка, а вероятно отдолу тя е и с тухлена зидария, а не едри камъни. Смях предизвиква и идеята за цветенца по фасадата, при положение, че няколко от съседните на „Широкото“ къщи са с автентична зеленина – обикновено лозя, пуснала своите клони на високо, истинско растение, с истински листа.

Още днес по сигнал на хора от квартала на творческите индустрии, които държат на духа и визията на градската зона, е сезиран район „Централен“, както и общинският Инспекторат. Очакваме тяхната реакция.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…