Кварталът посреща гости с огромни Пижо и Пенда през месец март

Автор на мартеницата е пловдивчанката Милена Бочукова

Главната в Капана – ул. „Христо Дюкмеджиев“, от днес има свои Пижо и Пенда, за разлика от онези пред общината, тези в квартала на творческите индустрии са дело на скулптура Милена Бочукова.

Отнело и е седмица да ги изработи. Самите фигури са високи 1,5 м., но с „конеца“, който ги свързва, стават двуметрова мартеница. Материалите, които авторката използва са плат, арматура и дунапрен, тъй като традиционната вълнена или памучна прежда, не е подходяща за конструкцията им в случая, разказа тя.

Сувенирът виси на дърво срещу култовия бар за крафт бира Котка и Мишка.  Проектът се реализира от фирма „Скейл Фокус“, гр. Пловдив с подкрепата на район „Централен“ – Община Пловдив, като фирмата инициатор, след допитване до администрацията и съкварталци, се спря на брезата пред № 9. Точно на това дърво всеки след обед се събират птиците в Капана.

Кметът на района Георги Стаменов, който присъства на поставянето на арт инсталацията, използва повода да честити на минувачите празника, като им подари по една мартеница и им пожела здраве и успехи.

Пижо и Пенда ще красят квартала на творците през целия месец март. Мястото вендага стана притегателно за слефита.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…