Нелепият фалш бе завършен въпреки санкциите от общината и инспектората

Кметът на район Централен пуска докладна до НИНКН за увредения паметник на културата

Една от емблематичните къщи в Капана, на „Широкото”, в крайна сметка бе облицована с тапети, въпреки санкциите на общината и инспектората в края на февруари. Работници използваха почивния ден, за да вдигнат скеле и да довършат нелепия фалш, явно с надеждата, че действията им ще останат незабелязани от администрацията. Въпреки това будни граждани са сезирали администрацията на район „Централен” и на място е бил екип на общинския инспекторат. Така или иначе обаче от днес паметникът на културата вече е „дегизиран” от напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

„Утре пускам докладна до НИНКН за увредения паметник на културата. Института да реши как да санкционира нарушителите”, коментира за Капана райкмета Георги Стаменов.

Припомняме, че казусът гръмна на 20 февруари, когато върху къщата от края на миналия век се появиха тапети. Идеята втрещи съкварталците, които сезираха властите и спряха нерегламентираните дейности по фасадата на сградата, част от Груповата недвижима културна ценност „Капана“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…