Насимо работи по най-мащабния графити проект у нас (ВИДЕО)

Мирът завзема гърба на Халите (ГАЛЕРИЯ)

Таня Грозданова

От днес първият арт квартал на България става още по-цветен. Капана, добил популярност по света, благодарение на стрийт арт художниците ни, ще затвърди позициите си през годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата.

В първия работен ден след Светлите празници артистът Nasimo, или Станислав Трифонов, поднови работата си по най-мащабния графити проект у нас, видя репортер на Капана.

Вижте как „МИР“-ът  завзема гърба на Халите.

Месец преди старта на тазгодишното издание на Капана Фест 2019, чиято тема е „Наследството“, художникът ще изрисува цялата задна и дясна част на сградата на Търговски център „Централни Хали“.

Припомняме, че проектът му започна преди години, имено по време на Феста и всеки път работата на твореца се следи с голям интерес от минувачи и туристи. Днес му асистира мини вишка, простряла стрела над павираната улица.

За концепцията на твърбата си Насимо разказа в интервю за Капана.бг.

„Кръстил съм я „Мир“. Всички търсим щастието и спокойствието. Никой не желае да има напрежение и несигурност в живота му. Понеже сградата е на три нива, реших да изобразя три нива на съзнание, нека така го наречем. Висше, средно и по-нисше съзнание, и тъй като зависим от това най-висше ниво и всички се стремим към него, то е най-отгоре. Момичето в страни е в очакване на това, което се спуска отгоре. Затова съм я изобразил и по този начин с протегнати ръце, но това нещо вече идва, тя го е усетила и затова съм я изобразил в състояние на наслаждение и радост.

В рисунката има мотиви от Пловдив, различни сгради от околността. Търся връзка с всичко наоколо, българските елементи, но и неща, общи за всички, като слънцето и луната.“

Графитите ще бъдат основен акцент в програмата на Капана фест 2019. Тази година събитието ще има само едно издание, а организаторите предвиждат и двуседмична изложба на Насимо в една от поп-ъп галериите, които са традиционни за фестивала.

Откритата сцена в Квартала на творческите индустрии – Ядрото също ще получи допълнителен колорит. Там финалният щрих ще е дело на пловдивските артисти от Comma Studio. Освен това, красотата на Капана ще бъде в ръцете и на други двама любими графити артисти – Димитър Механджийски-Stern и Йордан Николов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…