Фондация „Пловдив 2019“ се връща на Джумаята, Операта остава в Тютюневия град?
bez

С края на 2019-а година СКЛАД вече е излишно голям за нуждите на фондацията

Как ще продължи да съществува фондация „Пловдив 2019“ все още не е ясно и ще се реши на предстоящите заседания на Управителния съвет на структурата. Това уточни днес и зам.-кметът по култура Пламен Панов. Според него фондацията трябва да продължи да функционира под някаква форма, тъй като изграденият капацитет може да се използва, а освен регулярния културен календар, те могат да организират по-мащабни събития.

Почти сигурно обаче тя ще напусне сегашните си офиси в Тютюневия квартал. СКЛАД вече е твърде голям за нуждите на организацията и най-вероятно те ще се върнат в предходните си офиси в сградата на ъгъла на Джумаята. Вече се правят постъпки в тази посока, коментира Панов. Относно бъдещето на операта, които в момента правят своите репетиции в частната сграда, водят се преговори те да останат там. Дали това ще се случи и под каква форма все още не се знае.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…