Print this page

Кварталът на творческите индустрии светва още тази вечер

Кметът на Централен заяви, че догодина лично ще се погрижи за украсата на любимия арт квартал

Започна монтирането на празничната украса в Капана, видя репортер на Под тепето.

Служители на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“, което се грижи и за уличното осветление в града, започнаха да окачат LED гирлянди от кръстовището на улиците „Христо Дюкмеджиев“ и „Златарска“, като постепенно ще украсят почти целия квартал Капана и ще стигнат до Малката главна, където също ще бъде поставена украса.

В същото време бар Котка и Мишка от снощи остави осветлението на витрините си стъкла включено, за да живее коледния дух в квартала на творческите индустрии и призова колегите си от всички затворени заради ограничителните мерки против разпространение на коронавируса бизнеси да направят същото.

Припомняме, че украсата е осигурена от Община Пловдив със съдействието на заместник-кмета по култура  Пламен Панов, директора на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, във връзка с премахването на част от вече поставената украса, която не е собственост на общината.

Свалят коледната украса в Капана

Пред Под тепето те споделиха, че много хора са се обадили и са дарили гирлянди, топки и различни видове друга украса, за да бъде Капана светло място по празниците.

Хубавото от цялата ситуация е, че пловдивчани показаха, как духът на ЗАЕДНО е запазен и атмосферата в арт квартала е празнична, въпреки ограниченията и затворените бизнеси, коментира райкметът Стаменов, който заяви, че за следващата Коледа 2021 лично ще се погрижи за украсата на любимия арт квартал.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…