Целта на зеления театър е чрез играта и личното преживяване децата да научат за свойствата на някои билки и растения

„Зелен театър” се проведе в двора на Старинна аптека „Хипократ”.Събитието се организира съвместно от  ОИ „Старинен Пловдив“ и ДГ „Майчина грижа“.

Мероприятието е част от отбелязването на Европейските дни на наследството-2017 г., интерпретиращо темата „Наследство и природа: пейзаж от възможности”.

Децата бяха разделени на няколко групи: на жълтия кантарион; на мащерката, на белия равнец; на жълтия равнец; на мурсалския чай; на здравеца и на смрадликата (тетрата). Всяка от групите представи различна билка пред своите връстници, като малчуганите бяха заучили реплики за произхода и свойствата на лековитото растение: къде се намира, къде се бере, как се суши и за каква болест помага.

„Целта на това представление е децата чрез играта и личното преживяване да научат за лечебните свойства на някои билки и растения, както и стари рецепти за здраве. Заниманието съчетава усвояването на полезни знания със създаването на забавна атмосфера”, каза Татяна Йорданова, служител в ОИ „Старинен Пловдив”.

Възпитаниците на ДГ „Майчина грижа“ получиха коронки от картон с хербаризирана билка, които взеха със себе си за спомен.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…