Идеята на програмата „Фотомакет” е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество.Фотомакет е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно, без участие на издателство.

Могат да участват проекти изработени в тираж до 25 броя. Книги издадени с корична цена и с ISBN не се приемат. Електронни варианти на книгите в конкурса не могат да участват. Допустимата минимална възраст за участниците е 18 год. Всеки участник може да представи до 3 проекта. Участието в конкурса е безплатно. Журито ще оценява фотографския проект, идея, дизайн, полиграфическо изпълнение.

Наградите в конкурса са за финансиране на тираж на макетите за книги, които са класирани на:
1-во място с 1500 лв.
2-ро място 1000 лв
3-то място с 750 лв.
Наградените макети остават в архива на конкурса.

Макетите на книги да се изпращат на адрес:
Пловдивско фотографско средище
4000 Пловдив
Централна поща
П.К 910

или представят в галерия „Лаутлиев”, Пловдив, ул.”Златарска” 11, Капана.
Краен срок – 29 септември 2017 г.

"Международни фотографски срещи" се организират от фондация „Пловдивско фотографско средище” с финансовата подкрепа  на Община Пловдив под знака на „Пловдив - Европейска столица на културата – 2019”.
Спонсори на фестивала са „Фотосинтезис” ЕООД , „Динафос” ЕООД, „Фактор-България” ЕООД и „КЦМ 2000" АД

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…